Sådan navigerer du i de mange typer af gipsplader

Står du overfor et projekt, hvor der skal benyttes gipsplader, handler det om at holde tungen lige i munden under indkøbet af materialer. Der findes nemlig et væld af forskellige gipsplader, der arter sig forskelligt og hver passer godt til specifikke formål. Vil du gerne have en god og hurtig indføring i emnet, kan du med fordel læse videre og blive klogere på gips og gipspladser.

Find ud af, hvad dine gipsplader skal kunne

Gipsplader er, som navnet antyder, egentlig bare plader bestående af gips. Det kan lyde simpelt, men faktisk er der meget variation imellem de forskellige emner af gipsplader. Først og fremmest, hvis du er på jagt efter de rette gipsplader, handler det om at konstatere, hvilket formål de skal bruges til:

  • Der skelnes først og fremmest mellem gipsens modstandsdygtighed overfor vand. Skal pladerne sættes op indenfor i et tørt rum, for eksempel i forbindelse med beklædning af gulve og lofter, behøver du ikke handle efter ekstra grader af vandbestandighed.

  • Skal du omvendt sætte gipsplader op udendørs eller i et vådrum, handler det om at finde de robuste og stabile gipsplader, der kan være mere modstandsdygtige overfor vand og fugt. Det kan for eksempel være, hvis dit projekt skal laves i et udhus, en carport, et vådrum eller lignende.

Har du styr på formålet og de to kategorier, er det lettere at vælge de rette gipsplader. Husk også at have styr på de nødvendige mål, der går hånd i hånd med netop dit projekt.

Gipsplader kan også købes online

Gips er slet ikke så magisk, og kan derfor i mange tilfælde købes online og leve op til de samme specifikationer og krav. Dette vil typisk fremgå af den enkelte hjemmeside, som du kigger på. Derfor er det for mange en nem og hurtig løsning at finde de rette gipsplader online.