Lær mere om metallografi lige her

Måske er det første gang, du nogensinde har hørt om ordet metallografi, og derfor leder du nu efter mere viden omkring dette nye spændende emne. Eller måske har du før stødt på det nu velkendte ord, men dog stadig uden rigtig at vide hvad det egentlig handler om.

Uanset hvilket kendskab du har til metallografi – eller metallography som mange også kender det – så kan du her lære mere om den – nok til tider – forholdsvis ukendte proces.

Hvad er metallografi egentlig?

Metallografi er egentlig et meget simpelt studie. Når du hører nogen tale om denne proces, hører du dem således blot tale om studiet af metallers mikrostrukturer. Det i sig selv er jo simpelt nok, men det er alligevel ikke alle, som har lige nemt ved at tyde, hvad det så egentlig betyder. For alle og enhver kan jo sagtens sige lige netop dette, uden rigtigt at vide hvad de rent faktisk taler om.

Men det handler egentlig blot om, at man kigger på en mindre del af metallet i et mikroskop, for så at undersøge hvorvidt metallet er bygget korrekt op. Den fysiske struktur analyseres herefter, og på baggrund af de resultater vil man kunne bestemme, hvorvidt metallet er konstrueret og bearbejdet korrekt.

Hvad bruger man metallografi til?

Metallografi er altså en proces, som bestemmer, hvorvidt et pågældende metal er konstrueret og bearbejdet korrekt. Det er naturligvis en proces, som er nødvendig i sig selv, men der er også andre formål, som bliver udført igennem processen.

For processen er samtidig med til at beskrive, hvor holdbart et pågældende metal er. På den måde kan det bestemmes, hvordan metallet kan bruges – eksempelvis i byggeprojekter. Ved disse ønsker man naturligvis et metal med en god holdbarhed, da det betyder, at man får et mere solidt resultat. Samtidig kan et metal med en dårlig holdbarhed resultere i alvorlige konsekvenser for byggeriet.