Faldegrupper i byggeprojekter

Når der skal renoveres eller bygges til, så er det for det meste en glædelig proces. Men det er samtidig også en proces, som kan trække tænder ud. Undervejs i byggeprojekter kan der opstå problemer og byggesjusk. Herunder kommer vi med nogle konkrete løsningsforslag, og hvordan du kan forhindre potentielt byggesjusk.

Lav en god og detaljeret aftale

Først og fremmest så er det altid en god idé at lave en klar aftale – så der ikke opstår problemer undervejs. Dette kan fx være i kraft en skriftlig aftale, så der ikke er noget af være i tvivl omkring. Her er der nogle ting, som er gode at have med. Dette kan fx være følgende punkter:

  • Tidsplan for byggeriet
  • Betalingsforpligtelser og den endelige pris
  • Mangler ved arbejdet
  • Ophævelse af arbejdet
  • Sikkerhedsforanstaltninger
  • Et muligt eftersyn fx et år efter byggeriet

Dette er blot nogle af de punkter, som der er væsentlige. Du kan finde flere standardkontrakter rundt omkring på internettet, som er lige til at downloade. Husk at gå meget i detaljer i kontrakten, så der ikke opstår misforståelser. Heller for mange informationer end for lidt.

Har du oplevet byggesjusk?

Byggesjusk forekommer desværre fra tid til anden. Benyt dig af en advokat, som kan give dig den rette vurdering og har speciale i byggesjusk.

Bliv kontaktet af Sagførerne, som har stor erfaring med at hjælpe bygherren i forbindelse med byggesjusk. De mest sete problemer er arbejde som ikke er udført håndværksmæssigt korrekt eller hvor den lagte tidsplan ikke bliver overholdt. Det kan også være hvis regningen er væsentlig højere end først aftalt – og uenigheder omkring hvad som konkret bliver faktureret som ekstraarbejde. I disse tilfælde kan man hurtigt føle sig magtesløs, især hvis man endnu ikke har stået i situationen før. Søg professionel rådgivning og hjælp, og føl dig igen tryg i processen.