Græsblandingens betydning

Undrer dine kunder sig over, hvorfor man altid køber græsfrø med en blanding af forskellige sorter? Nu får du svaret.

For bedre at forstå, hvorfor man blander græsfrø med hinanden, så skal vi lige have styr på, hvad forskellen på en græsart og en græssort er. Der findes mange forskellige typer af græs. Hver af disser typer eller græsarter har også samtidigt flere forskellige græssorter.

Hvordan får man en god blanding?

Hver af de forskellige græsarter og græssorter har nogle styrker og svagheder. For at lave en god sammensætning af alle disse græsfrø, skal man første undersøge, hvilket behov man skal tilpasse blanding til. Så kan man nemlig udvælge de græsarter og sorter, som bedst kan løse det behov eller projekt som kunderne har.

Der findes mange forskellige græssorter og græsarter, som alle har deres svagheder og styrker. Nogle arter er slidstærke, gode i skygge, modstandsdygtige imod sygdomme eller velegnet i tørke osv. Ved at tage flere forskellige græsarter med i samme blanding, kan man få en blanding af græsarter og græssorter, der forstærker eller supplerer hinanden med deres forskellige styrker, der passer til det ønskede behov.

Billigere græsblandinger vil ofte vokse hurtigere og et symptom af det, er at ukrudt har nemmere ved at komme igennem, fordi græsset ikke vokser så tæt, som den vil gøre i en græsfrøblanding af en højere kvalitet.

Det kan derfor være relevant at kigge på, hvilke og hvor mange forskellige slags græs der er i en blanding. Dermed ikke sagt at antallet af forskellige slags græs er altafgørende for, at græsset kan opfylde kundernes behov, men det kan bruges som en indikator på om det er en kvalitetsgræssort med et kompleks formål, eller en simpel blanding med et mere begrænset formål. Flere forskellige græssorter er nemlig med til at give græsfrøblanding en øget robusthed, så kundes græsplæne er bedre stillet i forhold til at stå imod vind og vejr.

Økologisk græs

For bedre at forstå, hvordan man kan sammensætte græsset, kommer der her et eksempel med økologisk græs.

Man kan nemlig også få økologisk græs. Her har man så brugt forskellige sorter, hvor der ikke er kemi anvendt i produktionen. Ud over at være bedre for klimaet i relation til produktionen, så opsamler og opbevarer disse græsarter og sorter kulstof, især i rødderne. Det er derfor bedre til at opbevare større mængder kulstof end andre græsblandinger og på den måde med til at nedbringe mængden af kulstof i atmosfæren. På denne måde er denne blanding unik sammensat for at opfylde det økologiske formål.

Nye græssorter kan variere i kvalitet, derfor kan det være vigtigt at være opmærksom på kvalitetsnormer som eksempelvis renhed og spireevne.

En frøblanding med højere renhed og spireevne betyder:

  • Færre ukrudtsfrø

  • Flere spiredygtige frø

  • Tættere græs

  • højere kvalitet

Derfor har blandingen af de forskellige græsarter og sorter meget betydning for, at du kan få den optimale græsfrøblanding til dit behov.