Hvad skal man vide om riste til byggeri?

Når man skal lave et nyt byggeri, er det vigtigt have styr på om der er niveaufri adgang til alle indgange. Dette gøres, for at sikre at vand ikke driver ned til bygningens sokkel, så den forbliver tør og stabil. Samtidig er det for at sikre, at der ikke er forskel i niveau når man går ind i bygningen. Flexiriste har i flere år arbejdet med sokkelaffugtere til byggeri, og har blandt andet leveret til Dokk1 i Århus og Vestas nye hovedkvater.

Sokkelaffugter og riste

Der er flere typer af riste som bruges til at lave den niveaufrie adgang til bygningen, heriblandt presriste – også kendt som elefant- eller gitterriste. Fælles for dem, uanset navn, er at de alle produceres i rustfrit stål og aluminium, som sikrer et sikkert og solidt produkt. Sokkelaffugtere er produceret i varmgalvaniseret stål, som sikrer en længere levetid og kvalitet end normalt.

Der er flere muligheder hvorpå man kan installere sokkelaffugtere, heriblandt voldgravsløsningen. Som navnet antyder, graves der en rende langs bygningens facade, hvorpå der installeres en rist. I bunden bliver der lagt et lag af søsten eller skærver, mens det også anbefales at man får lagt dræn.