Sådan vælger du den rette rundsavklinge til emnet og maskinen

Skal du i gang med et projekt, hvor du har brug for din rundsav? Og er du nu på udkig efter en eller flere savklinger til rundsaven? Det kan virke uoverskueligt og besværligt at finde frem til den helt rette savklinge. For hvad skal du være opmærksom på, og hvad skal du tænke over? Her finder du en kort guide, der kan hjælpe dig med at finde den rette rundsavklinge til maskinen og emnet.

Tænk over hvad du skal skære i

Først og fremmest bør du tænke over, hvad du skal skære i. Er der tale om træ, stål, eternit, laminat, aluminium eller noget helt andet? Hvad du skal skære i har en betydning i forhold til, hvilken fortanding selve klingen skal have. Det vil sige, om den skal være trapez-, hul-, flad- eller vekseltandet.

Overvej om du har brug for et groft eller fint snit

Du skal ydermere overveje, om du ønsker et groft eller et fint snit. Helt generelt siges det, at jo færre tænder, jo grovere er snittet. Hvis du ønsker et fint snit, skal du altså gå med en fin klinge.

Derfor bør du vælge en klinge, der passer til materialet

Vælger du en klinge, der passer til materialer, så vil den uden tvivl holde i længere tid. Du kan for eksempel skære langt flere laminatplader med en klinge til laminat sammenlignet med, hvis klingen er lavet til eternit. Derfor er det alfa og omega, at du vælger savklinger, der er beregnet til det pågældende materiale.