Hvad er en bukkemaskine?

bukkemaskine-garage-værktøj,-carl-ras

Hvad er en bukkemaskine?

Bukkemaskinen benytter man for at bearbejde små metal dele. Den kan presse, plade ud, bøje og skære dele af metal og andre materiale som stål, kobber og tin. Oftest set på en byggeplads findes nu i mindre og kompakte udgaver. Af den årsag begynder maskinen så småt at snige sig in på private hjem. Hvis man overvejer at investere i en bukkemaskine, også kendt under navnet pladebukker, er det til fordel at kende til de forskellige typer.

Forskellige typer af bukkemaskiner:

1. Manuel:
Kan bukke op til to meter, men eftersom den her type af fladmaskine er lavet af aluminium, vejer den mindre og det gør lettere at transportere den. At mobilisere sig til og fra arbejde, er et bedre valg end den elektriske. Derfor ses den oftest på en byggeplads fordi den kun vejer 80 kilo.

2. Vulst:
Med navnet vulst, hentydes der til vulsthjul og nogle vil også kalde denne type for en sikke maskine. Den er manual og kan justeres på stilladser eftersom den er mindre en gennemsnittet.

3. Kompakt:
En kompakt bukkemaskine behøver ikke værktøj for at samle den og er ligesom den manuelle af slagsen nem at køre med i alle slags biler fra A til B. Den kan producer baner som er parallelle eller koniske.

4. Elektrisk:
En elektrisk bukkemaskine anvendes til industrielt arbejde af tyndeplader typisk op til 2 mm.
Når det kommer til fremstilling af tag og facade ville den type af kantpresser bruges.
Af andre elektriske pladebukker findes også en som kan skære. Her foregår det uden en operatør og metalpladen får ingen mærker efterfølgende.

5. Aku-maskinen:
Forestil dig at du skal lukke eller stramme nogle ender med en tang manuelt. Med en aku maskine gør du dette dog langt større led. Den er stærk, kompakt og kan ved lethed stramme 2-3 gange så mange meter som ved du stod med en tang i hånden.

 

Hvilken står bedst i garagen ude i haven?

Hvis der ikke er så meget plads ude i skuret, ville en kompakt bukkemaskine være foretrukne.
Men hvis er hoppyist og byg selv man, ville en manuel være et godt match. Da den kan bukke op til to meter og dermed føler du dig ikke forhindret i dine hjemme projekter.