Leje af kran til dit byggeprojekt

Det kan måske virke relativt simpelt at leje en kran. Og så måske alligevel ikke. Der findes nemlig mange forskellige modeller og der kan være stor forskel på, hvilket udstyr og hvilke tilkoblingsanordninger, der er behov for til en specifik opgave.

Dertil er det væsentligt, at kranen har det rette løftekapacitet og at den fungerer effektivt i forhold til den brugssituation, hvor den indgår.

Desuden er det værd at nævne, at det kræver et økonomisk udlæg at leje en kran, hvorfor der også er økonomien at forholde sig til. Man har med andre ord interesse i at få den rette løsning, så omkostningerne er tilsvarende det man forvente at kranen bidrager med.

Alt i alt er der behov for at alliere sig med et professionelt kranfirma, der kan vejlede og har en flåde, hvor den rette kranmodel er en del af den.

Stor forskel på de enkelte krantyper

En kran ser måske ud på samme måde – tror man. Men der er stor forskel på de enkelte modeller, deres løfteevne og den økonomi, som er påkrævet.

Til de tunge løft er en tårnkran ofte at foretrække, da disse kan klare løft på op til 25 ton! Derfor er de velegnede til bygge-, anlægs- og renoveringsopgaver, hvor materialerne sjældent kommer op over den meget høje kapacitet tårnkranerne besidder. En tårnkran er dog en større løsning, hvorfor der er behov for at se på byggeområdet og få etableret kranen hensigtsmæssigt. F.eks. i forhold til, hvad den skal tage hensyn til og hvad udsigterne er i projektets enkelte faser.

Er der tale om opgaver, hvor der ikke er så høje krav til løftene, kan en mere mobil kran være løsningen – både de semimobile eller lastbilkraner. Særligt ved mindre behov er det hurtigt at montere og demontere kranerne, så de let kan bidrage med at få løftet, når der er behov.

Desuden er der påkrævet mindre plads til de mobile løsninger. De indgår derfor mere ubesværet i planlægningen eller kan ofte etableres på mere snæver plads ved pludselige behov.