Guide til gravemaskine

Skal du købe en gravemaskine, er det værd at vide, hvad du skal gå efter. Derfor vil vi i denne guide se på, hvad du skal være opmærksom på, når du ser en god gravemaskine til salg, og skal vurdere om der er en god handel for dig og din virksomhed.

Tilstand, brugstimer og pris

Det er klart, at dit nye køb nok falder tilbage på det budget, du har til rådighed. Og der vil grangiveligt være forskel på de maskiner, du kan finde på markeder – særligt afhængigt af, om du handler nyt eller brugt.

Handler du brugt, skal du se på den samlede værdi af maskinen kontra dens pris. Her er der tale om, at du inspicerer maskinen og dens tilstand, og at du kommer helt ind og ser på, om hydraulikken fungerer, om bæltet er i god stand, om der lækkes en smule olie og meget mere. Det er vigtigt, at du får et godt produkt til prisen.

Handler du nyt, er det naturligvis også vigtigt med en god pris, men her er der typisk samme markedspriser, hvilket ør det sværere at forhandle om prisen. Til gengæld kan du forsøge at forhandle omkring det medfælgende udstyr.

Maskinens specifikationer

Din maskine skal selvfølgelig matche dine opgaver i virksomheden. Derfor er det vigtigt, du finder en gravemaskine, der har den rette rækkevidde, kan håndtere dine specifikke materialer og har de nedrivningsspecifikationer, der er nødvendige til den type arbejde.

En god idé er at skrive alle de opgaver ned, som du typisk udføre med gravemaskiner involveret. På den måde kan du matche maskinen med dine faktiske behov.

Betjening, ergonomi etc.

Foruden at skulle have rette pris og leve op til de opgaver, den skal udføre – ja, så er det vigtigt, at gravemaskinen er betjeningsvenlig og har rette ergonomi.

Med betjeningsvenlighed handler det dog ikke bare om selve kontrollen af maskinen, men f.eks. også hvor let det er at tilkoble nyt tilbehør på den. Tænk over, om dette f.eks. er nemt nok til ikke at koste frustrationer i hverdagen.

Husk desuden at overveje de ergonomiske aspekter, da chaufføren skal tilbringe mange timer i den. Lidt komfort har aldrig skadet nogen.