Gode muligheder for at oplade din elbil

Salget af elbiler i Danmark er markant stigende, og med udsigt til udfasning af benzinbiler inden for en overskuelig fremtid er det en udvikling, der vil fortsætte. To vigtige parametre for dig som bilist, der overvejer at udskifte benzinbilen, er opladning af elbil pris og tilgængelighed af opladestationer. Du kan selvfølgelig installere din egen opladestander på privatadressen, så bilen kan lade for eksempel om natten, hvor elprisen oftest er på sit laveste. Men hvad gør du, når du er ude på vejen eller skal på en længere køretur med overnatning?

Flere muligheder for opladning i offentlige rum

Efterhånden som der bliver flere og flere elbiler på de danske veje, vil nettet af ladepunkter blive udbygget og optimeret, for at imødekomme elbilisternes behov for opladning af elbil pris billigt og effektivt. I dag findes der allerede firmaer med et stort landsdækkende ladenetværk. Ofte vil der være et valg af pris for opladning af elbil, eksempelvis direkte betaling ved opladestanderen med betalingskort eller via forskellige abonnementstyper.

Fremtiden vil utvivlsomt byde på endnu flere kundeklubber og medlemsfordele for de danske elbilejere, ligesom traditionelle benzinforhandlere i dag tilbyder deres kunder fordele på tankstationerne, typisk gennem brug af særlige medlemskort og apps til mobiltelefonen. Det er let at bruge en app til at finde den nærmeste oplademulighed.

Typer af ladestandere

Det er størrelsen på elbilens batteri, der afgør den hastighed hvormed bilen kan lades op. Der findes flere typer af ladestandere, blandt andet byladere, hurtigladere og lynladere, som alle lader med forskellig effekt målt i kW. Opladning af elbil pris og udvalget af opladestandere kan variere, alt efter hvor i landet du befinder dig. Du vil uden tvivl finde det nemmere at finde et ladepunkt omkring de større byer og langs vejnettet. Til gengæld skal de tilgængelige ladere også dække behovet for opladning hos et meget større antal elbilejere.