Drømmer du om et lavenergihus?

Et lavenergihus er for dig, der vægter energibesparelser, kvalitet og indeklima

Det er blevet utrolig populært at bygge nyt, når man skal ud at investere i et hus. Selvom gamle huse såsom murermestervillaer og 60’er huse er enormt charmerende og indeholder masser af sjæl, er der mange, der er tiltrukket af tanken om at bo i et vedligeholdelsesfrit hus, hvor alting fungerer, og der er minimal vedligeholdelse. Det frigiver nemlig en masse tid til alt det, man hellere vil bruge sin energi på.

Vær firstmover og vælg et lavenergihus

Når det kommer til nybyggeri, er det dog de færreste, der ved, at det er muligt at bygge energibesparende i en sådan grad, at regnskabet går i 0 eller endda i plus. Alt det kan opnås helt uden at gå på kompromis med design, planløsning eller kvalitet – en såkaldt win-win situation.

Det er en meget værdifuld viden at være i besiddelse, da valget mellem almindelig nybyg og lavenergihus kan have stor betydning for din elregning, når først du har købt huset, det er bygget, og du er flyttet ind.

Hvordan fungerer et lavenergihus?

Hvis du ikke kender definitionen, er et lavenergihus et hus, der har et meget lavt forbrug af energi – altså varme. Grunden til, at man kan holde energiforbruget helt i bund er, at huset ikke har brug for varmetilførsel udefra, så længe det er plusgrader. Almindelige huse og ejendomme har brug for varmetilførsel i form af naturgas og fjernvarme, hvilket giver et årligt energibehov på cirka 60 kWh/m2.

Til sammenligning har et lavenergihus et årligt energibehov på helt ned til 15 kWh/m2. Det kan lade sig gøre, da husene er højisolerede og har et meget lavt varmetab. Det vil sige, at der i måneder med en temperatur over 0 grader ikke er noget behov for at tilføre varme udefra. I de kolde måneder tilføres varme via en energieffektiv varmepumpe, som tilmed kan køle huset ned om sommeren. Som afslutning er huset udstyret med solceller, som holder energiforbruget i bund og endda kan give et lille overskud.

Trelleborg er den førende producent af energihuse

Lyder et lavenergihus attraktivt for dig, men er du i tvivl om, hvor du kan få fat i ét henne? Så kommer Trelleborg dig til undsætning. Trelleborg er et husfirma, der siden 1963 har specialiseret sig i nybyg af træhuse. De er særligt kendt for varemærket 0-energi-huset, som er det serieproducerede typehus, der har det laveste energiforbrug i Danmark. Kontakt Trelleborg, hvis du vil vide mere om deres lavenergihuse.