Sørg for sikre veje når I arbejder

Veje oplever meget slid. De bliver flittigt brugt at daglige trafikanter, som skal til og fra arbejde eller ud at rende ærinder. Fortovene bliver samtidig brugt af gågængere, som enten nyder en frisk løbetur eller er ude at lufte hunden. Både veje og fortove kræver altså jævnligt vedligeholdelse, hvad enten vi snakker store hovedveje, eller mindre veje inde i små byer. Står dit firma og skal i gang med vejarbejde, som kræver folk på vejene, så sørg for at have sikkerheden i orden – både for ansatte og forbipasserende.

Afskærm arbejderne fra trafikken

Det er nemlig ikke helt ufarligt at udføre vedligeholdelse af veje. Det er sjældent muligt at lukke en vej fuldstændig, hvoraf dine ansatte vil være ude for, at der suser biler forbi alt imens de går på vejene. Her kan det være hensigtsmæssigt at sætte et Trafikværn om, som kan afskærme dine ansatte fra trafikken. På den måde kan i elegant lede trafikken udenom jeres vejarbejde. Det skaber mindst muligt gene for både dine ansatte og eventuelle trafikanter. I kan både vælge at købe eller leje trafikværn til jeres opgaver, alt efter hvor ofte, I har brug for dem.

Gør opmærksom på jeres tilstedeværelse med skilte

Udover at afskærme arbejderne fra trafikanterne, er det også en god idé at gøre opmærksom på, at I udfører et arbejde. Sæt derfor gerne skilte op, så det fremgår tydeligt for alle, at der er folk på vejene. Dette kan med fordel gøres op til arbejdet, så trafikanter og beboere ved, at der kommer vejarbejde i nærmeste fremtid. Når dagene så oprinder, hvor selve arbejdet foregår, er det også en god idé at have mange skilte. Jo mere opmærksomme folk er, jo mere sikkert er det for det arbejdende folk at være på vejene. Arbejder I på et fortov, så led også gerne de forbipasserende over på den anden side.