Beskyt hjemmet med en ordentlig lås

Når man er derhjemme skal man kunne føle sig tryg. Det kan man kun, hvis man føler hjemmet er beskyttet ordentligt. Der findes mange forskellige sikkerhedsprodukter og anordninger, og det er måske ikke altid nødvendigt med det hele. Det kommer an på hjemmets placering og konstruktion. Men en sikker lås er altid nødvendig.

Hvad er en ordentlig lås?

Først og fremmest er det relevant at diskutere, hvad der kvalificerer sig som en ordentlig lås. En ordentlig lås i dag er lavet med seks eller flere stifter, da det gør det sværere at dirke låsen. En god aflåsning af hjemmet kan også være når man vælger at have mere end én lås, på den samme dør. Gerne to forskellige slags låse. Det er også vigtigt at sikre nøglerne til låsen mod kopiering, da du kan miste overblik over, hvem der har en nøgle. Hvis du ved den ikke kan kopieres, kan du føle dig mere tryg derhjemme. Til sidst er det en god idé at anskaffe en borebeskyttet låse, da det ikke tager mange sekunder at bore en lås tilstrækkeligt til at ødelægge den.

Forsikringens krav

Nogle forsikringer har visse krav, når det kommer til indbrud og udbetaling af erstatning. Hvis din lås er for gammel eller svag, er det ikke sikkert at forsikringen vil betale erstatningssum. Det kommer meget an på, hvor mange værdier du har i hjemmet, og dermed også hvor meget forsikringen eventuelt skal udbetale ved erstatning. Derfor er det en god idé at undersøge med din forsikring, om der er specifikke krav til låse og alarmer. Det ville være ret ærgerligt at gå glip af en udbetaling, fordi huset ikke har været tilstrækkeligt sikret mod indbrud.

Hvis uheldet er ude

Skulle det ske at der sker et indbrud, er det vigtigt at få udskiftet låsen i hjemmet. Selvfølgelig kun hvis låsen er blevet ødelagt i forbindelse med indbruddet. Hvis du bor i København kan du kontakte en låsesmed Nørrebro, for at få hjælp. En låsesmed vil kunne hjælpe dig med at få udskiftet låsen, hvis den er blevet ødelagt. Det kan også være at du har haft indbrud, hvor låsen er blevet dirket op, uden at skade låsen. Her kan det også være fornuftigt at få udskiftet låsen, til en mere sikker model. Husk på at en lås ikke altid er nok, og at andre sikkerhedsprodukter også kan overvejes i den sammenhæng.