Sådan undgår du indbrud i jul – her er låsesmedens tips

I Danmark så er det et kendt faktum, at landets indbrudstyve arbejder ekstra meget om vinteren og ikke mindst til jul. Når du ikke er hjemme eller besøger familien til juleaften, vil tyvene gerne besøge din bolig. Man skal selvfølgelig ikke være så gæstfri, at man velkommen en tyv – men faktum er et af de mest effektive våben mod indbrud og tyveri er faktisk venlighed. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Byggeoplysning.dk og Norh Sikring, som er en låsesmed i København, du kan læse mere om dem på deres hjemmeside her: https://www.norhsikring.dk/laasesmed-vesterbro/

Kan du trygt tage på juleferie uden at bekymre dig om indbrud?

Når vi holder ferie og jul, stiger antallet af indbrud. For når man ikke er hjemme, er det som regel nemt for tyvene at bryde ind i fred og ro og forsvinde med alle dine værdigenstande uden at blive opdaget.

Men hvis du har sikret din bolig godt mod indbrud dvs. hvis har du allerede lavet en aftale med naboerne, fået gode låse monteret af din lokale låsesmed, indbrudssikret vinduer og døre, investeret i forebyggende belysning og måske endda en tyverialarm, kan du slappe af og virkelig nyde din juleferie. Din tyverisikring er i top – og risikoen for indbrud i dit hjem er minimal.

Hvis du ikke har gjort noget for at sikre dit hjem, bør du læse med her:

Indbrudssikring – Hvis der er mere end en uge til din ferie

Se dit hus gennem tyvens øjne: Hvis du skulle bryde ind i dit eget hjem, hvor ville du så starte? Det kan være den gamle, slidte kælderdør, den ulåste terrassedør eller gennem vinduet på bagsiden af ​​huset, hvor en indbrudstyv kan bryde ind uforstyrret?

Der er beviser på at forsinkelse på kun tre minutter får de fleste indbrudstyve til at give op. Derfor kan små tiltag også gøre en kæmpe forskel. Har du ikke tid til at sikre hele huset, bør du starte med det mest oplagte: Den terrassedør uden lås eller et vindue, der ikke er sikret, og som er skjult for vejen og naboerne.

Indbrudssikring – Hvis du skal tage af sted om få dage

Selvom du ikke har tid til at indbrudssikre din bolig med låse og alarm eller taget dig tid til at kontakte en lokal låsesmed, er der stadig små og enkle tiltag, som du selv kan tage. Du kan nemlig gøre tyven usikker gennem at gøre følgende:

  • Stille skor foran hoveddøren og sørg for, at der er lidt rodet i entre og stue, så bliver den nysgerrige tyv usikker på, om der er nogen hjemme
  • Indstille en timer på lys forskellige steder i huset, så de tænder og slukker, som om nogen var hjemme
  • Træk for gardinerne i soveværelset, hvis du kan se ind gennem et vindue

 

Og til sidst så skal du tale med dine naboer. For der er et ofte overset våben mod indbrudstyve: dvs. venlighed. Bed dine naboer at være ekstra venlige i området imens dig og familien er afsted.