Har du overvejet en lås uden nøgle, også kaldet smart lås?

Der er rigtig mange som bygger deres drømmehus eller renoverer for flere millioner, men har du tænkt på din lås?
Der er rigtig mange fordele ved at have en smart lås. Det er en voksende industri med intelligente produkter, som kan sikre dit hjem, endnu bedre end tidligere.

Du har sikkert før oplevet det når du er ude og rejse på hoteller at du kan åbne din dør med en chip eller kort. Disse produkter er også begyndt at dukke op mange steder i Danmark. Så er du nysgerrig på fremtidens intelligente hjem?

Hvordan fungerer en smart lås?

En smart dørlås er en elektronisk dørlås som er digital. Den kører på batterier og har normalt over 1 års batterilevetid.

Disse produkter kan også forbindes til dit trådløse netværk (smartlås med wifi), og de kan også kommunikere med andre smart-enheder. Som f.eks. din mobiltelefon.

Du kan åbne disse smartlåse med forskellige måder.
– Med en digital nøgle
– En personlig pin-kode som du selv laver
– Din mobiltelefon

Disse ting kan selvfølgelig også kombineres.

Er der fordele ved en smartlås?

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en smartlås. Du skal f.eks. aldrig mere bekymre dig om at låse dig ude mere, og du kan også tjekke om din dør er låst, hvis du ikke er hjemme. Dette kan du tjekke via din mobil.

I stedet for at give din lås ud til en nabo, gæster og lignende, kan du give dem en midlertidig kode, de kan anvende, så de kan låse sig ind. Når perioden er slut kan du derefter slette pinkoden igen.

Du kan også forbinde en smartlås til f.eks. intelligente overvågningskameraer. Så hvis du får besked på at døren er låst op, så kan du se om det var pakkeposten, en fra familien eller i værste tilfælde en indbrudstyv.

Er en smartlås sikker?

Om det er en normal dørlås eller en digital dørlås, vil der altid være nogle sikkerhedsproblemer. Når ting er digitale, kan de jo hackes, men som altid vil der hele tiden kommer sikkerhedsopdateringer, og dette er noget som en normal lås ikke kan.
Hvis der er noget som er mistænksomt, har en smartlås den fordel, at den vil kunne sende dig en advarsel.
Du kan altid følge med i batterilevetiden på din mobil.

Har du flere spørgsmål kan du kontakte PB Låse og Sikring som er et anerkendt låsesmed firma med over 15 års erfaring.
De har beliggenhed på Låsesmed Frederiksberg, Låsesmed København, samt de har afdelinger i hele Storkøbenhavn samt Nordsjælland.