Det skal du vide om antivirus

Det er vigtigt at du sørger for at beskytte din computer for virus, før det er for sent. Selvom du er opmærksom på, hvilke sider du besøger, og hvilke links, du trykker på online, kan det hurtigt gå galt. Cyberkriminelle finder hele tiden på nye metoder til at få fat i din personlige data, og det er derfor en god idé at installere et antivirus program.

Hvordan virker et antivirusprogram?

Antivirusprogrammer tjekker filer og programmer for virus, inden du åbner dem. Antivirusprogrammer har en liste over alle de farlige virusser, de kender, og det er derfor vigtigt at du ofte opdaterer dit antivirusprogram, så det kan spore fremtidige virusser. Derudover er det også vigtigt, at du sørger for at dit antivirusprogram altid kører i baggrunden, så det kan holde øje med, hvad du henter fra internettet.

Tegn på at din computer har fået virus

Hvis du mistænker at din computer har fået virus, er det en god idé at scanne din computer med et antivirusprogram. Herunder er 6 tegn på at din computer er blevet inficeret af virus:

  • Underlige pop-ups, eller reklamer dukker op i nye vinduer, og siger, at din computer har fået virus.
  • Din computer kører pludselig meget langsommere end normalt.
  • Din computer har sendt mails eller beskeder rundt, du ikke selv har skrevet, og åbner programmer, du ikke selv har installeret.
  • Programmer på din computer vil ikke starte.
  • Billeder eller andet på din computer er forsvundet.

Hvilket program er bedst?

Der findes flere hundrede forskellige antivirusprogrammer, og derfor kan det måske hurtigt virke som en jungle at finde det perfekte program til din computer. Det bedste program til din computer afhænger af, hvilken computer du har, og hvordan du bruger den. Ofte vil du også blive tilbudt et specifikt program, når du køber din computer, og hvis du er heldig, kan det allerede være installeret af forhandleren.