Sådan kan du undgå fugtskader i dit hjem

Fugt i hjemmet er en rigtig satan. Især hvis du først opdager fugten, når det er for sent. Altså når, du opdager svamp eller råd på dine vægge eller i dine vindueskarme. Der findes flere måder, hvorpå du så vidt som muligt kan undgå at få fugt indenfor. Her kommer der nogle råd til dig, der gerne vil undgå fugt.

En god isolering af dit hjem kan hjælpe på mange ting

En start er at sørge for, dit hjem er ordentligt isoleret. Det indebærer både dine vægge og dit tag. Du kan undgå at få fugt udefra gennem dit tag, hvis du anskaffer dig et ordentligt undertag. Et undertag er et ekstra tag, der ligger under den ydre tagbelægning. Et undertag er smart, da det kan beskytte mod fugt udefra.

God isolering i dine vægge er også vigtig, hvis du vil undgå fugt. Men godt isolerede vægge kan også gøre, at temperaturen i dit hjem holdes stabil. Det er altså en god investering, hvis du vil spare på varmeregningen og undgå fugtskader.

Sørg for et godt indeklima

Hvis du vil undgå fugt indenfor, og du har sørget for at skærme af for fugt, der skulle komme udefra, er der også nogle ting du kan gøre for at undgå at få fugtskader, der starter indefra.

For det første er det altid en god ide at lufte ud flere gange om dagen.

For det andet skal du sørge for at have god udluftning på badeværelset, da dampen fra dine bade godt kan skabe fugtskader, hvis udsugningen ikke fungerer.

For det tredje kan en god investering være, at du skal anskaffe dig en tørretumbler. Når du tørrer tøj frit, vil der også opstå en del fugt.

Hold øje med mørke plamager på væggene, og sørg for at holde et godt indeklima, så skal det nok gå alt sammen.