Få tips og tricks til rensning af fliserne

Trænger dine fliser til at blive renset for flisepest? Hvis du skal rense dine flise og ikke har det store kendskab til fliserens, eller endnu ikke har fundet den rette metode, er det altid godt med et par gode råd. Du kan med fordel læse nærmere her om rens af fliser og få tips og tricks til, hvordan du kan rense dine fliser.

Tips og tricks: måder du kan rense din fliser

Når du skal rense dine fliser, bør du vide, at der er forskellige måder. Ofte er der både fordele og ulemper ved de forskellige metoder. Du kan derfor vælge den metode til rens af fliser, du tænker er mest optimal for dig og dine fliser.

  1. Knofedt

Et af de gode og ældre husråd tricks er, hvor man benytter knofedt til at fjerne alger og flisepest fra dine fliser. Knofedt kombineres med vand, hvor det hældes ud på fliserne, og efterfølgende skal det skrubbes på fliserne med en kost, som helst skal være hård. Det skal gerne sidde en halv times tid, hvorefter du skyller efter med vand.

  1. Brun sæbe

I stedet for knofedt kan du gøre brug af brun sæbe, som skal benyttes på samme måde som knofedt. Hvis du vælger at anvende knofedt eller brun sæbe, skal du være forbedret på, at det er en af de mere fysisk hårde metoder, da du skal bruge en del musklerne, når du bruger kosten. Til gengæld er det miljøvenligt at anvende knofedt og brun sæbe til rens af fliser.

  1. Sand

En tredje mulighed er, at du anvender sand. Her er det ikke lige meget, hvilken slags sand du bruger, da der er stor forskel på sand. Det mest optimale sand er fugesand, da det har samme funktion som sandpapir. Sandet hældes på fliserne, og derefter benyttes en hård kost, som sliber skidtet væk.