Sådan forlænger du dine hvidevarers levetid

Der er mange gode grunde til, hvorfor det er en god idé, at du tænker over, hvilke tiltag du kan gøre for at forlænge dine hårde hvidevares levetid. Det er for det første enormt vigtigt, hvis du gerne vil være god ved klimaet, at du forsøger at komme væk fra “køb og smid væk kulturen”. Hvis du kan få dine hvidevarer til at virke i længere tid, kan du undgå et unødvendigt forbrug, da du ikke skal ud og investere i et nyt køleskab, en vaskemaskine eller en af de andre ting, lige så ofte som du ellers skulle. Det er ikke kun godt for miljøet – det er også godt for din økonomi. Hvem vil ikke gerne spare penge på alt det kedelige, omend nødvendige, for i stedet at få muligheden for at bruge de penge på noget sjovere? Det vil de fleste sikkert gerne. Her kan du læse mere om, hvordan du forlænger levetiden på dine hårde hvidevarer. 

Blødgøringsanlæg

Med et blødgøringsanlæg fra BWT kan du forlænge levetiden på flere af de hårde hvidevarer, du har i dit hjem. Det kan du fordi, at du kan undgå unødvendig meget slid ved at få installeret et blødgøringsanlæg. Den kalk der er i vandet kan være rigtig hård for de hårde hvidevarer, som benytter vand. Det kan eksempelvis være din opvaskemaskine og vaskemaskine, der lider under kalken fra vandet. Det er forskelligt hvor meget kalk, der er i vandet, alt efter hvor i landet du bor. Mange steder er meget plaget af kalken i vandet, og hvis du bor i et område med meget kalk, vil du hurtigt opdage, at der kan komme kalkaflejringer, som blandt andet kan medføre lugt og vækst af bakterier. Det er ikke kun hårde hvidevarer, som lider under for meget kalk. Det gør blandt andet elkedlen, varmtvandsbeholdere og andre maskiner i hjemmet også.

Vedligehold

Du kan komme langt, hvis du husker at indtænke pleje og vedligehold af dine hårde hvidevarer i din hverdag. Dine hvidevarer holder meget længere, hvis du husker rengøring og rens en gang imellem, og selvom de flest af os glemmer det, er det altså tid, som er godt givet ud. Det er eksempelvis vigtigt, at du husker at afrime din fryser. Du bør også huske at tømme din tørretumblers filtre for støv og snavs, og du skal ligeledes huske at afkalke din vaskemaskine, hvis du endnu ikke har fået installeret et blødgøringsanlæg. Der er mange ting, som du let og hurtigt kan ordne, hvis blot du husker det. Men det er værd at huske på, for det er både godt for dig og miljøet, at du forsøger, så godt du kan, at forlænge dine hårde hvidevares levetid.