Gode råd til at give dit træværk træbeskyttelse

Trænger dit træhegn, dine havemøbler af træ eller noget helt andet til en kærlig omgang? Så kan det være på tide, at du forkæler dit træværk med træbeskyttelse. 

Ikke nok med at dit træværk vil ende med at se meget pænere ud, så hjælper det også træværket med at holde i længere tid. Det er derfor kun en fordel for dig, at du giver dig i kast med at give dit træværk en omgang træbeskyttelse.

Det skal du huske på ved træbehandling

Der er flere vigtige faktorer, som du skal have in mente, når du skal i gang med at give dit træværk en træbehandling. Der findes eksempelvis flere forskellige former for træbeskyttelse.

Du skal derfor overveje, hvilket produkt der er bedst til dit projekt, da det afhænger af træværket. Desuden skal du tænke over, hvordan du ønsker, at det færdige resultat ser ud. 

Derudover skal du behandle træet i det rette vejr. Det skal helst være, når vejret er forholdsvist lunt ligesom, at luftfugtigheden skal være moderat. Du bør altså give dit træværk en træbehandling i månederne fra april til september.

Sådan giver du dit træværk en træbehandling

Hvis der er tale om nyt træværk, skal du først vaske det. Er det derimod gammelt træværk, skal du slibe det, så gammel maling bliver fjernet. Efterfølgende skal du rense og grunde træet, så du opnår det mest optimale resultat. Når træværket er tørt, kan du give dig i kast med at give træet træbeskyttelse med en pensel.