Pas på ryggen

Der er mange ting i hverdagen, der kan være skadelige for ryggen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du laver, og hvordan du gør det. Her får du nogle tips til, hvordan du kan passe bedre på din ryg.

Sørg for at løfte ordentligt

En af de ting, der kan skade ryggen, er at løfte ting på en forkert måde. Derfor er det vigtigt at sørge for at løfte ordentligt. Det betyder, at du skal løfte med benene, ikke med ryggen. Og det betyder også, at du skal holde tingene tæt på kroppen, så du ikke belaster ryggen unødigt. Se mere her.

Undgå at sidde for lang tid

En anden ting, der kan skade ryggen, er at sidde for lang tid. Det er vigtigt at rejse sig op og bevæge sig lidt, når du har siddet ned i lang tid. Det kan være en god idé at sætte en alarm, så du mindst hvert 20. minut rejser dig op og bevæger dig lidt.

Brug det rigtige udstyr

Hvis du dyrker en sport, der kan være hård ved ryggen, så er det vigtigt at bruge det rigtige udstyr. Det kan for eksempel være en god idé at bruge en rygbeskytter, hvis du dyrker rugby eller amerikansk fodbold. På den måde kan du minimere risikoen for, at du får en skade.

Sørg for at have en god seng

En god seng er jo også vigtig for ryggen. Derfor er det jo en god idé at vælge en seng, der passer til lige netop til dig og din kropstype. Hvis du har ondt i ryggen, så kan det for eksempel være en god idé at vælge en seng med en fast madras.

Sørg for at have styr på din vægt

Hvis du er overvægtig, så er det også skidt for ryggen. Derfor er det en god idé at tabe de overflødige kilo.