Top 3 mest holdbare gulve

Er du på udkig efter et gulv med en lang levetid og som bevarer sit smukke udseende længe? Her giver FlotteGulve.dk dig et bud på en top 3 over de mest holdbare gulve. Brug for mere information om de enkelte gulvtyper, så læs mere på deres hjemmeside.

1.  Klinker

Klinker har både en lang levetid og kan derudover holde til lidt af hvert, så er du på udkig efter et holdbart gulv, så vil keramiske klinker absolut være det allerbedste bud. Klinker findes derudover i utroligt mange forskellige smukke designs, så det vil altid være muligt at finde en klinke, der passer ind i din indretningsstil.

Udover at være holdbare har klinker også den fordel, at de er nemme at rengøre og derudover ikke kræver nogen vedligeholdelse. Det eneste du skal være opmærksom på med et klinkegulv er at en blankpoleret klinke med tiden kan miste lidt af sin glans, hvis den ligger på et sted, hvor den udsættes for meget slid.

2. Laminatgulve

En anden gulvtype, der er kendt for at have en høj holdbarhed er laminatgulve, her afhænger holdbarheden dog i høj grad af, om du vælger et gulv i en god eller mindre god kvalitet. Er det vigtigt at gulvet har en lang levetid, kan det være en god ide, at vælge et laminatgulv i højtrykslaminat, disse kommer ofte med livstids slidgaranti, hvis de lægges i en privat bolig.

3. Trægulve

Lad det være sagt med det samme, et trægulv hører kun hjemme i kategorien holdbare gulve, hvis du er villig til at give gulvet den rette pleje og vedligeholdelse, for gulvtypen er uden tvivl ikke den mest slidstærke. Men behandles et trægulv rigtigt, så kan du have glæde af det i rigtigt mange år.

Et trægulv er også den eneste gulvtype som du kan give et nyt liv, ved at slibe gulvet ned og så give det en ny overfladebehandling. Samtidigt bliver et trægulv ofte kun pænere med årene når det får lidt patina. Hvilket har ført til, at du i dag kan købe trægulve, med et brugt look.

Når det gælder trægulve er der stor forskel fra trætype til trætype på, hvor meget gulvet kan klare. Vil du gerne have et holdbart trægulv, så bør du holde dig fra gulve i bløde træsorter som fyr og i steder vælge hårdere træsorter så som ask og eg.