Robotstøvsuger, ledningsfri eller traditionel støvsuger? Sådan vælger du

En støvsuger er en essentiel del af rengøringen i langt de fleste husstande. I dag skelner man typisk mellem de almindelige støvsugere, de ledningsfrie støvsugere og robotstøvsugerne. Med så mange valg, modeller og funktioner, kan det være overvældende og svært at træffe det bedste valg for dig. I denne guide kan du læse om alle fordelene og ulemperne ved de forskellige modeller. Ligegyldigt hvilken type støvsuger du hælder mest til, er det altid en god idé at læse ​​støvsuger test og anmeldelser, så du kan finde en, som lever op til dine forventninger. Brug en hjemmeside som Toppricer.dk, der samler tusindvis af anmeldelser og testresultater på tværs af mange forskellige kilder.

Den traditionelle støvsuger

Den traditionelle støvsuger har efterhånden eksisteret i mange år, og det betyder også, at industrien har haft mange år til at forbedre og udvikle på modellen. De traditionelle støvsugere, der sælges i dag, har ofte en meget god sugeevne, er sikre i drift og samtidigt fås de ofte til en meget god pris. Den har dog også sine ulemper, hvilket betyder, at forbrugerne i stigende grad begynder at kigge mod de ledningsfrie og robotstøvsugerne. Støvsugeren kan være tung og træls at bruge på trapper, og derudover kan ledningen være i vejen, når du støvsuger. Har du et større hus at støvsuge, kan det hurtigt blive en stor omgang, hvis du gør det udelukkende med en traditionel støvsuger.

Den ledningsfrie støvsuger

Denne støvsuger bruger batteri, hvilket betyder, at den skal oplades mellem brug. Det er også den helt store ulempe, for det betyder, at du skal huske at lade den op og at den kan løbe tør for batteri, mens du er i gang med rengøringen. Til gengæld giver den dig stor bevægelsesfrihed, når du gør rent. Mange af dem har i dag en lige så god sugeevne som de traditionelle støvsugere.

Robotstøvsugeren 

Disse støvsugere er typisk lidt dyrere, til gengæld overtager de meget af den daglige rengøring for dig, hvilket er en pris, som mange gerne vil betale. Rengøringen er ikke lige så effektiv, som det en almindelig støvsuger kan klare, da robotstøvsugeren ikke bruger opsugning. Robotstøvsugeren fejer skidt og støv op i en beholder, som skal tømmes jævnligt. Til gengæld kan den stå for rengøringen dagligt, mens du ikke er hjemme, og den kan ofte betjenes via en app, så du kan komme hjem til et rent hus, når du har fri fra arbejde.