Hvilken elgulvvarme skal du anvende i badeværelset?

Elgulvvarme er i dag meget populært, og det er kun flere og flere, der får installeret elgulvvarme i deres hjem – især i badeværelset. Det øger nemlig komforten markant, og man slipper for kolde fødder. Elgulvvarme er også især en god løsning, da langt de fleste vil kunne installere det helt selv uden hjælp udefra – og det gør det selvfølgelig også til en billig løsning. Men hvad skal man egentlig anvende til at lægge elgulvvarme i badeværelset? Vi kommer her med vores bud på, hvilke gulvvarmesystemer du kan anvende til badeværelset.

Hvilken effekt skal du anvende?

Som det første skal du beregne, hvor stor en effekt, du skal anvende i badeværelset. Dansk Elgulvvarme anbefaler 150 W/m2 til toiletter og badeværelser. Du må her ikke komme over 200 W/m2. Denne anbefaling er primært ud fra at gulvet består af klinker lagt ovenpå et betongulv. Hvis du har et andet gulv, bør du følge maksimaleffekten for denne gulvtype i stedet for, så du ikke får skader på dit gulv af for høj varme.

Hvilke gulvvarmesystemer kan du anvende i badeværelset?

Varmekabler

Varmekablet er en god løsning, når varmen kan nedstøbes i beton, fliseklæbet eller lignende, og det kan faktisk bruges til langt de fleste gulvtyper, uanset om der er tale om fliser eller endda trægulv. Varmekabler kan hos Dansk Elgulvvarme fås i to størrelser, nemlig 3 mm og 6 mm. 3 mm varmekabler kan bruges, når byggehøjden er en udfordring. Det kan nemlig uden problemer lægges ovenpå et færdigstøbt gulv, imens 6 mm varmekabler oftest bruges til nybyg eller større renoveringsopgaver, hvor gulvet skal brydes op.

Du finder det rette varmekabel ved at gange effekten med rummets størrelse. Hvis du f.eks. ønsker den anbefalede effekt på 150 W/m2 i et badeværelse på 5m2, får du et resultat på 750 W total. Du skal så blot finde et varmekabel, der har omkring 750 W total.

Varmemåtter

Varmemåtten er en god løsning, når du gerne vil undgå at bryde gulvet op inde på badeværelset. Varmemåtter kan nemlig lægges ovenpå et eksisterende gulv, idet det ikke fylder særlig meget i højden. Varmemåtter kan også lægges under alle gulvtyper, uanset om der er tale om trægulv, laminat eller klinker. Varmemåtter kan fås i både 100 W/m2 og 150 W/m2, og her egner 150 W/m2 sig godt til badeværelset – og så findes varmemåtter i et hav af forskellige størrelser, som kan tilpasses størrelsen på dit badeværelse.

Du kan finde både varmekabler og varmemåtter til fordelagtige priser og med 25 års garanti hos Dansk Elgulvvarme her: https://www.dansk-elgulvvarme.dk/.