Tips og tricks til dit næste gør det selv-projekt

Der kan på mange måder være noget tilfredsstillende ved at færdiggøre et gør det selv-projekt. At kunne kigge på det færdige produkt velvidende om, at du selv har lavet det kan give en form for stolthed. For andre handler gør det selv-projektet mere om, at det har en økonomisk fordel. Du skal eksempelvis ikke betale lønninger til en masse håndværkere, da det jo er dig, der er håndværkeren.

Gør det selv-projektet stiller dermed også nogle praktiske krav til dig, hvis det skal blive en succes. For hvis det går galt med dit gør det selv-projekt, så er det jo også kun dig, der kan få skylden. Derfor er det vigtigt, at du har styr på projektets forskellige opgaver. Ellers er der risiko for, at du får lavet noget forkert, og projektet kan dermed ende ud som en fiasko. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du derfor få et par tips og tricks til, hvordan du kommer i mål med dit næste gør det selv-projekt.

Få professionel rådgivning

Selvom en stor del af aspektet ved et gør det selv-projekt er, at du laver tingene selv, så er det alligevel vigtigt, at få noget rådgivning udefra. Dette ændrer jo ikke på, at du ikke stadigvæk kan lave tingene selv. Men i mange tilfælde kan noget sparring med nogle professionelle være forskellen mellem succes og fiasko. Derfor kan du med fordel finde noget byggefaglig rådgivning, inden du går i gang med projektet. Dette kan du eksempelvis finde hos https://hria.dk/.

Gå ikke på kompromis med materialerne

En stor del af gør det selv-projektet er også, at du selv skal ud og skaffe materialer. Dette kan for nogle være en besværlig opgave. Særligt hvis du ikke har den helt store viden om de forskellige materialer. Som udgangspunkt bør du dog ikke bare gå med det billigste, da det sjældent er det bedste. Det kan selvfølgelig være fristende, hvis du har påbegyndt gør det selv-projektet af økonomiske årsager. Men sjældent er de billige materialer en god idé, da kvaliteten ofte er derefter. Du kan derfor se dit gør det selv-projekt som en slags investering. Hvis du vælger de billigste materialer, skal du sandsynligvis bruge penge på vedligeholdelse tidligere, end hvis du valgte nogle af de materialer med højere kvalitet. Det kan derfor også være en god idé, at du spørger efter vejledning, når du handler ind til dit projekt.