Hvilken type lift skal jeg vælge?

Worker

Hvis du elsker at arbejde med motorcykler eller biler, er det en fordel, at du har den rette lift ved hånden. I og med at der findes mange forskellige lifte, er det vigtigt, at du ender med en model, der passer til dine behov. 

Til at starte med bør du få et overblik over dine valgmuligheder. Det vil gøre din søgning efter en lift meget nemmere, da du herved kender til flere forskellige typer. Læs med videre her og lær mere om forskellige typer af lifte.

Vælg mellem forskellige typer af lifte

1- eller 2-søjlet lift

Rigtig mange mekanikere har en 2-søjlet autolift på deres værksted. Denne lift har en høj løftekapacitet, og så er løfte- og sænketiden yderst lav. Dog kan du også vælge at investere i en 1-søjlet lift. Sådan en lift er en mere pladsbesparende løsning, hvilket er en fordel, hvis du har et mindre værksted. Vælger du en 1-søjlet lift, får du stadigvæk en høj løftekapacitet.

Motorcykellift

Arbejder du med motorcykler, bør du tage et kig på en motorcykellift. Med en motorcykellift kan du nemt få løftet en motorcykel op. Det vil gøre dit arbejde en del lettere, og så undgår du også at vride din ryg i en masse ubehagelige stillinger. Skruer du dagligt på motorcykler, er en motorcykellift altså uden tvivl det rette valg for dig.

Klargøringslift

En klargøringslift er et rigtig godt valg, hvis du klargør en masse biler hver eneste dag. Dog skal du huske at vælge en klargøringslift, der lever op til reglerne fra Arbejdstilsynet.