Forebyg arbejdsskader med kasseløftsystemer

For tunge løft kan forårsage smerter, skader og fravær fra arbejdspladsen. Med fokus på løft, håndtering og brug af tekniske hjælpemidler, kan disse gener forebygges. Du har måske prøvet at være på en arbejdsplads, hvor det sommetider kan være hurtigere at benytte sin egen krop til tunge løft, i stedet for at skulle benytte et hjælpemiddel. Især hvis det foregår i miljø, hvor der konstant er fart på. Dette kan dog have en stor påvirkning på din fysisk og din arbejdsevne.

Forringelse af arbejdsevnen

Vores krop har godt af at blive brugt, da det både styrker, vedligeholder og giver kroppen energi. Det er derfor sundt med en varierende arbejdsgang. En inaktiv tilværelse kan ligeledes være skadeligt for kroppen. Kroppen bliver slap og er ikke klar til de udfordringer, man møder. Til gengæld kan overbelastning være skadende for kroppen og derfor bør det undgås.

Overbelastningen kan få konsekvenser både psykisk og fysisk. Det kan resultere i træthed, ømhed og smerter. Det kan ende i arbejdsulykker og pludseligt opståede skader, som kræver lange behandlinger og sygemeldinger. Den arbejdsteknik, som man anvender i sit daglige arbejde, kan være afgørende for, om arbejdet belaster kroppen for meget. Tunge løft skader både ryg, skuldre og arme.

Forebyg sygdom og smerter

Der skal ikke meget til, før kroppen kan blive belastet, hvis kropsholdningen er forkert ved løftet. Derfor bør man benytte de tekniske hjælpemidler, man har til rådighed, selvom det kan svække effektiviteten en smule.

Du kan for eksempel finde kasseløftsystemer hos Jysk Automationsteknik, som kan hjælpe med at forebygge de smerter, man ellers selv ville få ved løftet. Derudover kan det også hjælpe at skubbe, trække og køre ting i stedet for at løfte eller bære. Ved hjælp af disse ting, kan du mindske fysiske smerter, fravær og skabe værdibaseret arbejde hver dag på jobbet.