Hvad du skal overveje, når du køber en pladevibrator

Pladevibratorer er uundværlige, når et underlag skal klargøres til bebyggelse eller nedlægning af fliser. Maskinens funktion er at presse og komprimere underlaget, så det bliver jævnt og sikkert at belægge. Det bliver på denne måde mere præcist og nemmere at lægge fliser eller andet derpå. Afhængig af hvilket projekt du skal bruge en pladevibrator til, er der forskellige typer af pladevibratorer til formålet. Bliv klogere på denne maskine og køb pladevibrator her.

Forskellige størrelser og vægte

Der findes både større og mindre pladevibratorer, der passer til forskellige opgaver og behov. Du kan derfor finde maskinerne med både 40 kilo, 270 kilo og derover til større professionelle projekter. Vægten er i denne sammenhæng afgørende for, hvor dybt pladevibratoren kan komprimere underlaget. Med udgangspunkt i de to førnævnte størrelser, vil den store pladevibrator have flere funktioner. Det kunne eksempelvis være, at maskinen både kan køre fremad og bakke, hvilket flere af de små modeller ikke er i stand til. De mindre typer af pladevibratorer er dog fordelagtige at bruge til mindre projekter. Eksempelvis ved opførelse af en terrasse eller mindre fliseområder i haven. Størrelsen på maskinen afspejler naturligvis prisen. Undersøg derfor hvor stor en maskine du faktisk har brug for.

Vær opmærksom på sikkerheden

Hvad enten dit behov dækkes ved en stor eller mindre maskine, er det vigtigt at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, når du benytter en pladevibrator. Beskyt dine ører og brug altid et høreværn, når maskinen kører. Der udsendes nemlig støj, som kan have konsekvenser for din hørelse. Desuden skal du ikke løfte maskinen selv. Der er ofte hjælpemidler tænkt ind i maskinens design, så den er nem at flytte rundt. Sidst men ikke mindst skal du huske at holde pauser fra maskinen, da du kan tage skade af vibrationerne, hvis du udsættes for dem i mere end to timer af gangen.