Sådan skifter du nemt selv badeværelsets vægfliser

flise priser

Mange betaler rigtig mange penge til en håndværker, når der skal skiftes fliser på badeværelsets vægge. Dette skyldtes for nogle frygten for at lave fejl, da badeværelset er et vådrum, hvor en simpel fejl i sidste ende kan ende med fugt i husets vægge. Heldigvis er det faktisk ganske simpelt selv at lægge fliser, hvis man bare lige ved hvordan.

Fjern de gamle fliser

Første skridt mod nye fliser på et badeværelse er selvfølgelig, at du skal fjerne de gamle fliser først. Dette gøres nemmest med hammer og mejsel. Husk at lægge malertæppe eller lignende på gulvet, så de fliser der falder fra væggene ikke skader gulvet. Det kan godt være et hårdt projekt, så hvis du kan få en eller to venner til at hjælpe, går det hele noget nemmere.

Tjek væggenes overflade

Når de gamle fliser er pillet ned, skal du tjekke væggenes overflade. Hvis der er fugt, mug eller lignende på væggene under fliserne, er du nødt til at skifte de fag ud, der er ramt. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du sikre dig, at du ikke har beskadiget vådrumsmembranen på badeværelset. Dette er en form for gummihindei en kraftig kontrastfarve, så den er nem at se. Hvis membranen er skadet, skal der ny membran på. Dette kan du gøre med malerrulle eller spartel.

Så skal de nye fliser op

Når vådrumsmembranen har tørret et døgns tid, er du klar til at sætte nye fliser op. Sørg for at lave en tydelig streg tæt ved gulvet, hvor du er sikker på, der er vater hele vejen rundt. Så får du ikke et skævt resultat. Til opsætning af fliserne får du brug for en fliseskærer, fliseklæb, en spartel og en tandspartel. Nogen ønsker også at anvende krydser, så de er sikre på ens fuger overalt. Påfør fliseklæb med spartel, træk tænder med tandspartelen, og monter flisen med et tryk i fliseklæben.

Når alle fliser er sat op og er tørre, kan du begynde fugeprocessen. Hertil anvender du en universelfuge i den ønskede farve samt et fugebræt med svamp. Så spar penge og lav badeværelsets fliser selv.