Hvilken facadepuds skal du vælge?

Facade-puds

Hvad er facadepuds egentlig?

Facadepuds er en slags mørtel, der bruges til at give vægge og murværk et nyt og mere interessant look. Det kan f.eks. påføres på det yderste murværk på et gammelt murstenshus, hvorefter huset vil fremstå nyere, mere moderne og mere ensartet. Samtidigt kan facadepuds også dække gamle, grimme fuger, som får huset til fremstå slidt og kedeligt. At pudse en mur eller et helt hus er altså en praktisk og effektive måde at give gamle facader nyt liv på. Det er dog ikke kun murstensmurer, der kan pudses. Beton og gasbeton kan også pudses, hvis man ønsker et mere stilrent og dynamisk udseende.

Vælg mellem forskellige slags indfarvet puds og facadepuds

Der findes mange forskellige slags facadepuds at vælge imellem. Hvilken du vælger har utrolig stor betydning for facadens endelige udtryk. Den kan blandt andet vælge mellem:

  • Strukturpuds, der skjuler ujævnheder i underlaget og efterlader overfladen flot og glat.
  • Rillepuds, der skjuler ujævnheder i underlaget og efterlader overfladen med et flot, rillet og aflangt mønster.
  • Ekstra finkornet puds, der giver en utroligt glat og perfekt finish. Denne puds skjuler intet, så det er vigtigt at være omhyggelig med forarbejde og underpuds.
  • Effektpuds, der udjævner overfalden og giver mulighed for at give pudsen mønster og struktur efter påføring.

Du kan også vælge en indfarvet puds for at give facaden en smart og frisk farve. De ovenstående typer af facadepuds kan alle farves, så du ender med en indfarvet puds med en flot struktur.

Lad en dygtig håndværker klare opgaven for dig

Nogle projekter i hjemmet kan man sagtens klare selv – også hvis man ikke har en håndværksfaglig uddannelse. Når det kommer til facadepuds, skal du dog lade en professionel om opgaven.

At pudse en væg eller et hus er nemlig et håndværk, det tager tid at mestre, og det endelige resultat afhænger helt og holdent af, hvor dygtig du er til at gøre det. Det er derfor ikke i denne omgang, at du skal kaste dig ud i et DIY-projekt. Vælg derimod hellere en dygtig håndværker, der har stor erfaring med facadepuds. Sto Danmark har arbejdet meget med at pudse overflader, så står du og mangler en dygtig håndværker, er de et godt bud.