Find en god murer  

Det er altid rart at planlægge lidt boligfornyelse eller forskønnelse af ejendommen. Men det koster naturligvis også penge i både byggematerialer og til det mandskab, som skal løse opgaverne omkring byggeprojektet.

Når noget involverer et større udlæg, stiger risikoen for at tabe pengene også. Kort sagt vil vi være sikre på, at vi får den forventelige kvalitet for de penge, vi vælger at investere. Men hvordan sikrer man sig, at man får fat i en god murer?

Vi har spurgt vores lokale murer i Kolding, hvordan man som forbruger kan få fat i et godt firma.

Sådan gør du rent praktisk

Hvis du skal bruge en god murer, er der flere metoder, hvormed du kan forsøge at minimere risikoen for at ende med at vælge en mindre kompetent en af slagsen.

I dag findes der mange digitale kanaler, hvor du kan se, om en håndværker er dygtigt. Der findes fagspecifikke anmeldelsesportaler og der findes Trustpilot. Denne type platforme har det samme formål: nemlig at synliggøre, om en virksomhed leverer værdi hos kunderne i et tilstrækkeligt omfang. Gør de ikke, så får de typisk dårlige anmeldelser. Husk at også søgemaskinen Google har deres eget reviewsystem, hvormed du kan supplere de informationer, du finder andre steder.

Når du har undersøgt en virksomhed online, er der naturligvis intet galt i at kontakte dem. Mange gange er de skrevne ord nok til at få os til at ringe til en håndværker, men som forbruger kræver det naturligvis stadig, at mavefornemmelsen er god, før man indgår en kontrakt om et stykke arbejde.

Vær derfor ikke bleg for at ringe ud – og husk, at du jo gerne må kontakte flere virksomheder for et uforpligtende tilbud! Det har desuden den fordel, at du kan bruge tilbuddene til at forhandle omkring den endelige pris.

Bemærk at når man bruger anmeldelsesplatforme som en del af den indledende research, skal man ikke lade sig slå ud af at der er en enkelt dårlig oplevelse, hvis der overvejende er flest positive. Omvendt skal man være opmærksom, hvis der eksempelvis KUN er positive anmeldelser med topkarakterer, hvis det er fra brugere, der kun har lavet denne ene anmeldelse. Sørg for at det hele virker troværdigt og kontakt så den enkelte murer.