Hvad bruger man bruger en afstandsmåler til?

afstandsmåler-måling-carl-ras

Hvad bruger man bruger en afstandsmåler til?

En afstandsmåler er perfekt til dig, der går på jagt eller spiller golf. En kikkert med afstandsmåler måler nemlig afstanden til det objekt, som du kigger på. Blot med et enkelt tryk på en knap går afstandsmåleren straks i gang med at måle afstanden ved hjælp af en laser. På få sekunder har du en utrolig nøjagtig afstand – nemmere bliver det ikke. Hos Kikkertland.dk finder du et bredt udvalg af forskellige, driftssikre og pålidelige afstandsmålere. Se vores sortiment herunder.

Golf
Til verdens mest spændende sportsgren har afstandsmålere en stor betydning. Det er ikke til at vurdere hvor målet er henne når man få solens stråler lige i øjet. For golfspillere hjælper afstandsmåleren at øge chancen for en hole in one.

Ballistik
Jagt og krig har historie bag sig i forhold til brug af afstandsmåler. Et godt eksempel er anden verdenskrig, hvor krigsskibe brugte dem. Nu til dags vil en jæger benytte en kikkert med indbygget afstandsmåling.

Skovbrug
Afstandsmålere bruges til opmåling i skovbrug. Der bruges specielle anordninger med anti-blad filtre. Det kan virkelig være en god metode for at undersøge skovens fald af antallet af træer eller for at se om der er en stigning i antallet af en bestemt dyreart.

Virtual reality
Måling af en afstand kan gøres ved flere hjælpefunktioner. Én form i den nyere tid er via virtual reality. Ja, det er ikke bare et spil. Siden 1990’serne har vi gjort brug af at forsøge at lokalisere objekter på denne måde.

Sådan vælger du den rigtige afstandsmåler

Hvorfor skal jeg bruge sådan et værktøj? Du tænker sikkert aldrig, samtidig med at du stadig har en gammel tommestok liggende ude i garagen. Men du skal se afstandsmåleren som et nuværende måleinstrument have liggende i hjemmet. Den gør meget af arbejdet for dig som en tommestok eller målebånd ikke kan konkurrere med. Men afhængige af dine behov er det væsentligt at overveje hvilken afstandsmåler du burde købe.

Hvad er dit formål?

Skal du måle afstande på mere end et par meter, vil du drage stor nytte af en elektronisk afstandsmåler. Med en laser kan du selvsagt opnå en langt større grad af præcision end med den klassiske tommestok. Har du behov for en måler afstand på blot 40 meter? Eller måske op til 100 meter? Skal den benyttes til golf eller til din nye lejlighed?