Der må ikke være luft om gennemløbende installationer

Brandlukninger Dansk Isolering

Der må ikke være luft om gennemløbende installationer, da det kan skabe spredning af ild i tilfælde af brand. Alle gennemløbende installationer skal sikres med korrekt brandlukning. Det gælder både rør, skakter og indgangshuller.

Vigtigheden af brandlukninger

Grunden til at der ikke må være luft om gennemløbende installationer er for, at sikre brandsikkerheden i den pågældende bygning. Hvis installationerne er sikret korrekt kan det stoppe ildebranden i, at sprede sig til andre dele i bygningen. Brande kan sprede sig igennem rør, skakter, huller og sprækker. Derfor er brandlukninger yderst vigtige for at brandmyndighederne godkender installationer ved brandeftersyn.

Der må ikke være luft om gennemløbende installationer, derfor er det ikke altid nok at rørene er isoleret. Her kan det være nødvendigt at efterisolere hullet eller røret, så det er tilpasset hullet.

Der må ikke være luft om gennemløbende installationer, hvilket din isolatør sikre

Det er et område hvor isoleringen skal være i top. Det sikre at alle gennemløbende installationer er korrekt isoleret efter brandmyndighedernes retningslinier. Det er den professionelle håndværker der skal sikre, at forholdene bliver overholdt og isoleret korrekt.

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at indhente ekspertise udefra, af fagfolk der er specialiseret indenfor området. Det er for at sikre den rette dimensionering og udførelse af brandlukningerne.

 

Alle gennemføringer af installationer gennemtjekkes efter udførelse af isoleringen. Endvidere bliver bygningen også gennemgået, så den opfylder de korrekte brandklasser. Alle gennemføringerne bliver nummereret og der påsættes etiket med montørens navn. Disse informationer bliver samlet i et dokument, hvilket giver et samlet overblik over brandlukningerne i bygningen. Dette gør det nemmere for brandmyndighederne, at foretage brandeftersyn af den pågældende bygning.

Produkter til isolering af gennemløbende installationer

Der findes flere og yderst effektive isoleringsprodukter, der kan anvendes til brandlukninger.

Det kan blandt andet være specialfuge, tætningsskum til brandsikre trækrør, kabler og ledninger. Ved at benytte sig af en specialiseret fagperson i brandlukninger ved de, hvilken type produkt der er bedst egnet til opgaven. De kan også vejlede den pågældende håndværker igennem processen, så de står med de bedste forudsætninger for veludført arbejde.