Sådan lægger du en smuk terrasse i haven

Rigtig mange danskere har en have, som de næsten ikke bruger. Dette kan der være mange grunde til, men i de fleste tilfælde er det simpelthen, fordi haven ikke er tiltalende at være i. Det kan være, at ukrudtet har fået overtaget, eller at det bare er en bar græsplæne uden en terrasse at være på om sommeren. Uanset grunden, så skaber det ufattelig meget liv i haven, hvis man lægger en smuk terrasse, som havemøblerne kan stå på – og det er et projekt, som man sagtens kan tackle på egen hånd.

Det rette underlag er alfa og omega

Det absolut vigtigste at have styr på, når man lægger en ny terrasse, er underlaget, som man skal sætte fliserne på. Underlaget skal være stampet ordentligt, så det ikke sætter sig over tid, og herudover kan det være en rigtig god idé at planere overfladen med grus, således underlaget er ens over det hele. Grus kan komprimeres ganske meget, og det er derfor det perfekte underlag at arbejde med. Hvis underlaget for fliserne laves ordentligt, så er man allerede halvt i mål med at lægge en smuk terrasse.

Hvis du leder efter nogle smukke fliser til haven, så skal du ikke være bange for at købe dem på nettet. Der er en masse dygtige fagfolk, der kan hjælpe med det korrekte valg, og hvis du er i tvivl om farvespillet eller noget andet, så kan man altid hoppe ned i det lokale byggemarked for at blive helt sikker i sin sag. Priserne er ofte bedre på nettet, så det kan altid betale sig at undersøge markedet, inden man slår til.

Vælg den rette flise og niveller ordentligt af

Næste skridt er selvfølgelig at få nivelleret underlaget korrekt, således fliserne ikke springer op og ned efterhånden, som man får lagt nogle stykker. Denne opgave kan være svær, hvis man ikke har det rigtige udstyr, og her kan det f.eks. være en god idé at investere i en lasermåler og en ordentlig rette-skede til at sørge for, at afretningsgruset har den rette hældning. Man skal huske, at terrassen skal have et fald, der leder regnvandet et godt sted hen, og det er utrolig vigtigt at huske, da terrassen ellers kan oversvømme ved selv de mindste regnskyl.

Efterfølgende skal den rette flise til terrassen vælges, og her opstår der typisk mange spørgsmål, hvor det kan betale sig at spørge nogle professionelle til råds. Hør nærmere omkring mulighederne for alt mellem himmel og jord, hvis du er i tvivl – dermed bliver det som regel en god oplevelse at lægge den terrasse, man længe har drømt om.