Hvilken type termolomme skal benyttes?

temperaturføler-temperatur-måling-føler-termolomme.pr-electronics

Hvilken type termolomme skal benyttes?

Termolommer findes i flere forskellige variationer. Den fås i forskellige former, længder og efter forskellige behov. Det her lille led i en proces af monterings af temperature transmitter, har en stor indflydelse på sikkerhed. Sensoren kan fjernes uden nedlukning af maskiner under processen på grund af den. Hvis mediet skulle falde ud undervejs, kan termolommen beskytte dig for skader. Så dermed er det vigtigt at vide hvilken model passer til dit arbejde indenfor udførelse af et produkt. Skal din næste opgave handle om hygiejne? Indskruning? Eller bare standard montering? Få opfrisket din viden om følerlommer her, så du kan gå til værks med montering.

Hvilke typer af termolommer findes der?

Den du har hørt om før
En standardmodel under navnet DIN 43772. Den er international og sikkert én af de første du har benyttede under en proces af temperaturføler. Denne kendte type fås også i type B, C, F og D.

Gevind tilslutning
B- og C typen omhandler følerlommer hvis gevind er cylindriske. Ved montering er det vigtigt at benytte de rigtige værktøjer. Det kan for eksempel være en gaffelnøgle ellers kan en ekstra svejsesøm klare meget af tætningen.

Svejsemontering
Typen indenfor kategori D kan svejses ind i røret eller via svejsestuds inde i processen.
Materialedatablade bestemmer hvilke krav er der med hensyn til indsvejsning. Her er der tale om placering, behandling af varme m.m. Disse materialedatablade kan findes specifikt til termolommer, men nogle er bruges i andre sammenhænge.

Flangetilslutning
Type F af standardmodellen skal passe og være egnede til den flangetype der skal bruges. Der skal anvendes korrekte tilspændingsmomenter og passende værktøjer til installationen. Nogle af dem har en krave. Her skal man være opmærksom på at den krave passer til studsen i forhold til diameteren indvendigt.

Den mindre kendt af slagsen
Indenfor fødevareindustrien er der skabt specifikke termolommer. Som regel længere og smaller end mange af de andre typer. Så husk at finde de rigtige værktøjer til denne type, hvis du i fremtiden får en installations opgave på en fødevares fabrik.