Få hjælp fra en boligadvokat og undgå at købe katten i sækken

find bedste boligadvokat

I jagten på drømmeboligen kan du løbe ind i bump på vejen. Som køber kan det være svært at navigere i, hvad der er op og ned, og om ejendomsmægleren spiller med åbne kort.

For at undgå at ende i en situation, hvor du står med en boliginvestering, der ikke indfrier dine forventninger, bør du overveje at hyre en boligadvokat.

Derfor skal du have en boligadvokat

Når du vælger at få rådgivning fra en boligadvokat, kan du med ro i maven læne dig tilbage, mens han eller hun tager dig trygt igennem købsprocessen.

Via faglig viden og stor erfaring vil boligadvokaten spare dig for søvnløse nætter, store mængder af papirarbejde og overvejelser om, hvorvidt en boligs tilstand stemmer overens med prisen.

De største fordele ved boligadvokater er, at: 

  • ​​de har specialiseret sig i køb og salg
  • de har kendskab til faresignaler
  • de opfanger alle fejl og juridiske spidsfindigheder
  • de nærlæser alle dokumenter

Hav boligadvokaten med fra start til slut

Allerede i din boligjagts indledende fase bør du have boligadvokaten med på besigtigelse. Har du udset dig et drømmehus, kan advokaten hjælpe dig med at gennemskue tilstandsrapporten og vurdere, hvorvidt det er en god handel, eller om du bør lede videre.

Det endelige håndslag

Det skulle gerne være en dag fyldt med glæde og begejstring, når det er blevet tid til at underskrive købsaftalen. For at du kan føle dig helt tryg, er det vigtigt, at din boligadvokat er til stede, når der lægges sidste hånd på værket.

Advokaten sørger for at læse kontrakten grundigt igennem og sikrer dig, at den er uden fejl eller overraskende udgifter.

Imidlertid, hvis der opstår en situation, hvor boligadvokaten ikke kan være til stede, er det afgørende, at du sørger for at få indskrevet et advokatforbehold i kontrakten. På den måde er du ikke bundet af købet, såfremt boligadvokaten skulle finde noget, der ikke er til din fordel i kontrakten.