Tips og tricks til et nyt tag

Selv noget så solidt som et tag holder ikke for evigt. På et tidspunkt vil tagstenene være for gamle, og så er det tid til at få lagt et nyt tag. Desværre kan det godt virke ret uoverskueligt og omfattende at gå i gang med en så stor renovering. Men sådan behøver det ikke være! I denne guide kan du finde tre tips og tricks, som gør det let at tage fat på taglægningen.

1: Vær opmærksom på tagtypen

Der er ikke bare en enkelt tagtype, der passer til alle boliger. Tværtimod kan du finde et hav af forskellige materialer, der kan bruges som tagsten. Det skal du naturligvis være opmærksom på, for hver type tag kommer med sine egne fordele og ulemper. Nogle egner sig bedst til sommerhuse, mens andre kan bruges til stort set alle typer boliger. Stort udvalg af nye tag er altså godt at kigge på, så du kan finde den tagtype, der passer allerbedst til dig.

2: Få fat i den rigtige håndværker

Det er ikke nogen god idé at kaste sig ud i at lægge et tag alene, og derfor er vigtigt at få fat i en god håndværker. Der er heldigvis masser af dygtige taglæggere i Danmark, så du kan garanteret finde en, der er klar til at hjælpe med på dit projekt. En håndværker vil også kunne være en hjælp, når du udvælger tagtypen, for det er altid godt at få en fagpersons input med.

3: Planlæg i god tid

Det kan godt tage lidt tid at få lagt et nyt tag, og derfor er det vigtigt, at du planlægger det i god tid. Sørg for at lægge lidt penge til side, så du har overskud i økonomien til ombygningen. Det kan også være, at det er nødvendigt at overnatte hos nogle familiemedlemmer under noget af byggeprocessen.