Har du brug for et nyt tag?

Har du et hus med et ældre tag – og er du i tvivl om, hvornår det skal skiftes ud? Vi har her samlet nogle gode grunde til at skifte taget ud med et nyt.

Taget har nået sin maksimale levetid

Et tag holder ikke for evigt – selvom det ved nogle tagtyper godt kan virke sådan. Levetiden afhænger af tagtypen. Et tegltag kan holde i op til 50-70 år, imens et stråtag kun holder i 20-40 år. Det er derfor en god idé at tjekke op på, hvornår dit tag blev lagt. Hvis dit tag er ved at opnå sin maksimale levetid, er det en god idé at begynde at overveje at skifte taget ud. Hvis du er for sent på den, kan du faktisk risikere at ødelægge resten af dit hus på grund af bl.a. vand og fugt.  Når taget er ved at opnå sin maksimale levetid, er det en god idé at investere i et nyt tag frem for renovering af det gamle.

Taget er skadet og nedslidt

Selvom taget endnu ikke har opnået sin maksimale levealder, kan der være andre faktorer, som har gjort at taget er skadet og måske endda nedslidt. Taget bliver påvirket af mange faktorer, og en maksimal levetid er jo kun et fingerpeg omkring, hvor længe et tag kan holde. Hvis taget f.eks. har opnået skader på grund af storm og regn, kan det være en god idé at skifte taget ud. Det kan i sidste ende blive en del billigere end løbende at skulle foretage reparationer. Du kan nemlig så vælge en tagtype, som er lidt mere stabil og som holder længere i sidste ende.

Taget er ikke længere sikkert

Mange vælger også at skifte taget ud på grund af bekymringer i forhold til sikkerheden. I de senere år har vi haft flere storme og orkaner, og det er særligt hårdt for tagene. Hvis du har et tag, som for nemt kan blæse af, kan det være en rigtig god idé at skifte til et mere stabilt og holdbart tag. Det er også en god idé at skifte taget ud, hvis du har et stråtag og du er bange for at der går ild i det.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du har brug for et nyt tag, så bør du tage fat i Jysk Tagkompagni. De tilbyder et gratis tagtjek, så du kan få en bedre idé om, hvor længe dit tag kan holde og om det er på tide at få skiftet det ud. Læs mere om det her: https://jysktagkompagni.dk/.