Bruger du din krop meget? Følg disse 3 råd

Når du bruger din krop meget, skal den have tid til at restituere. Dette er hvad enten du dyrker sport, eller har et fysisk krævende job, om f.eks. håndværker e.l. Hvis du ikke lader din krop restituere, lærer du konsekvenserne på den hårde på. Dette kan nemlig føre til kropslig irritation og faktisk også deciderede skader. Men, der findes måder hvorpå du kan forkorte perioden, som din krop har brug for, for at blive 100% igen. Dette betyder ikke, at du ikke skal give din krop ro. Men disse 3 råd vil hjælpe dig i den rigtige retning.

Brug en pigmåtte til at slappe af

Du kan købe en pigmåtte, hvis du gerne vil give din krop en hjælpende hånd til at slappe af. Du placerer pigmåtten på gulvet, hvorefter du lægger dig ned ovenpå den. Måtten har på sin overflade nogle spidser, som vil trykke mod din ryg. Disse spidser vil også stimulere dine muskler, således at din krop slapper af. Grunden til at dette hjælper dig i denne sammenhæng er, at vi ofte er anspændte i kroppen, uden at vi selv er klar over det. Hvis din krop er afslappet, har du de bedste vilkår for at ikke overbelaste anspændte muskelgrupper.

Tag et isbad efter hård aktivitet

En af de ting, som mange aktive mennesker gør, for at forbedre restitution er at tage iskolde bade. Undersøgelser viser, at dette får kroppen til at arbejde bedre. Hvis du har et badekar, kan du fylde det med is og koldt vand. Alternativt kan du tage et iskoldt bad under bruseren. Dette vil du næppe synes er behageligt i starten, men du vil hurtigt vænne dig til det og måske ligefrem nyde det.

Få nok kvalitet søvn

Der er ingen vej udenom kvalitetssøvn og det er kritisk, hvis du ønsker at din krop skal yde sit bedste.