Sådan indretter du en hyggelig spisestue

Spisestuen er dét sted, hvor du samles med familien til god mad og hyggelige snakke. Derfor er det vigtigt, at atmosfæren i rummet er hyggelig og rar – og det kan du blandt andet sikre med en gennemtænkt indretning. Har du brug for inspiration til indretningen, så kan du i denne artikel læse om 3 gode råd til, hvordan du indretter en spisestue, der er praktisk såvel som stilren.

 

Find det perfekte spisebord

Spisebordet er med til at danne rammen om spisestuen – som regel er det hovedelementet i spisestuens indretning. Derfor er det væsentligt, at du finder det perfekte spisebord, førend du indretter resten af rummet.

 

For eksempel vælger mange at gå med et populært plankebord, og det er med god grund. Det er et stilrent om end også rustikt møbel, der kan bringe indretningen til nye højder. Du kan eventuelt overveje selv at bygge plankebordet, hvis du har de rette redskaber.

 

Sørg for god belysning til at sætte stemningen

Det er vigtigt, at du giver dig god tid til at finde den helt rigtige belysning til spisestuen. Belysningen kan nemlig være med til at skabe lige netop den stemning, du ønsker at tilføre rummet. Når du vælger belysning, så er det en god idé at gå efter et klart lys, der ikke er alt for blændende. Derudover må lampen endelig ikke hænge alt for lavt, da det kan genere blikket, når man sidder ved bordet.

 

Få god akustik med et gulvtæppe

Oplever du problemer med akustikken i spisestuen, så kan du med fordel placere et gulvtæppe under dit spisebord. Udover at det vil forbedre akustikken væsentligt, så vil det også skabe en markering af spisepladsen i rummet. På den måde kan du undgå, at spiseområdet flyder sammen med den resterende indretning i spisestuen. Derudover kan et gulvtæppe være med til at skabe en hyggelig og varm stemning.