Guide: Sådan kan du finde inspiration til årets juleborddækning

Måske har I i familien aftalt, at juleaften skal afholdes hos jer. Det kan kræve planlægning. Nogle tager det, som det kommer, hvor andre går op i, at der er styr på aftenen. Både hvad angår mad og fordeling af det, men måske også hvad angår borddækning, juletræet samt julepynten.

Hvis du er den type, som gerne vil være i god tid med planlægningen af årets juleaften, så er denne guide måske interessant for dig. Heri indgår eksempler på, hvordan bordet kan dækkes herunder, hvad overvejelser om farver og borddækning kan gøre for årets juletema.

Når helhedsudtrykket udgør en del af borddækningen

Madlavningen og hvem der står for hvad, kan være én ting, I sammen i familien bliver enige om. Når der er styr på det, kan det være en idé at kigge nærmere på, hvordan hjerterummet – køkkenet eller spisestuen, kan gøres mest hyggeligt og julet. Borddækning og spisestel kan være et element, du kan kigge nærmere på, hvis du ønsker at gøre noget ekstra ud af det i år. Måske har du juletallerkner fra Royal Copenhagen, hvori der er guldfarve i. Det kan også være, at dine tallerkner er helt hvide, eller måske noget helt tredje. Uanset hvad, kan det være en idé at undersøge spisestel her. Det kan måske inspirere dig til at finde nyt bestik eksempelvis, som kan være omdrejningspunkt for din borddækning. Bestik behøver ikke blot at være sølv, det kan også fås i messingfarvet. Og hvis ikke ”guld”-tema kalder højt på jul, hvad gør så?

Lad en farve være centrum for årets juletema

Hvis bestikket skiftes ud med nyt messingfarvet bestik eksempelvis, hvorfor så ikke indtænke andet borddækning i tråd med det spisestel, du har valgt. Overvejelser om borddækning og et farvetema kan være starten på jeres juletema. Det kan være én måde at organisere planlægningen af borddækningen.