Sådan får du optimal belysning i dit hjem

Lys har stor betydning i din bolig. Lys er væsentligt for at du kan orientere dig, men det er også med til at skabe et bestemt udtryk og stemning. Der findes flere måder, som kan give godt lys – både dagslys og en bred vifte af elektrisk belysning. Begge ting kan påvirkes, men det er naturligvis en større proces at omplacere vinduer, medmindre du er ved at bygge nyt. Derfor er der her nogen tips til, hvordan du med elektrisk lys, kan få optimal belysning i dit hjem.

Rummene i din bolig bruges på forskellig vis – og derfor kræver de også forskellige lyskilder. Det er derfor den mest væsentlige faktor, når du skal til at tænke belysning. Hvad er rummets formål og karakter? 

Godt arbejdslys i køkkenet og på kontoret

Køkkenet og kontoret er nogle af de rum, hvor du bruger mest tid på at koncentrerer dig og arbejde. Derfor er funktionelt og praktisk lys vigtigt. Køkkenet er ofte et stort rum, og derfor kan du med fordel dele det op i forskellige zoner med forskellige lamper. Over spisebordet skal pendlerne give et behageligt lys, der ikke blænder. Over køkkenøen eller køkkenbordet kan du med fordel vælge lamper, hvor lyskilden kan drejes. Hav med i tankerne at lys fra håndvasken i kan give genskin, og derfor er direkte lys ned i vasken ikke optimalt. 

På dit kontor er et godt loftlys lækkert, så du får lys spredt ud i hele rummet. Som supplering kan du vælge en justerbar væglampe eller bordlampe ved skrivebordet, som kan bruges som læselys.

Hyggelig belysning i stuen 

Stuen indbyder til hygge og afslapning, og det bør derfor også afspejle sig i lyskilderne. Et stort skarp loftlys er derfor ikke særlig oplagt. Gå i stedet efter flere mindre lyskilder, så du kan tænde og slukke nogle lamper efter behov. Du kan også hænge et par pendler i en klynge i et af stuens hjørner og supplere med en mere funktionel lampe, der kan bruges som læselampe ved lænestolen.

Køb lamper i høj kvalitet

Der er mange fordele ved at vælge lamper i en høj kvalitet. Lamperne holder i længere tid, og derudover er der en langt højere detalje- og funktionsgrad. Er du i tvivl om, hvor du skal finde din beslyning er Antidark et godt bud. Her får du både høj kvalitet, stilrent design og funktionelle lamper.