Har du mistanke om skimmelsvamp?

Er du begyndt at få hovedpine, føle dig træt, have irritation i øjne, næse og hals? – hvis dette er nogle symptomer, som du oplever som værende konstante og ikke udløst af en influenza eller anden sygdom, kan det være værd at tjekke, om der skulle være skimmelsvamp i din bolig. Skimmelsvamp ses ofte i form af små sorte pletter på vægge, gulve eller lofter. Men det er ikke altid, at det er muligt at se skimmelsvampen. Svampen kan være skjult bag tapetet og brede sig til hele murværket, uden at du opdager det. Der er flere symptomer som følge af skimmelsvamp end dem, der er nævnt ovenfor her. Har du mistanke om skimmelsvamp i dit hjem, så få rådgivning om skimmelsvamp af eksperter i skimmelsvamp, så du kan finde en løsning på problemet.

Bliv klogere på skimmelsvamp

Skimmelsvamp trives i et fugtigt miljø som for eksempel et badeværelse. Det er derfor ultravigtigt at lufte godt ud efter et bad. Hvis skimmelsvamp får lov til at brede sig og være der for længe, er det sundhedsskadeligt og kan forårsage allergier og åndedrætsbesvær som nogle af de få symptomer, man kan få af skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt, at der bliver taget hånd om problemet af eksperter, der både kan finde frem til kilden og sørge for en effektiv fjernelse af skimmelsvampen. Du kan i tilfælde af, at der kun er tale om et lille område, købe midler til at fjerne skimmelsvamp.

Det kan du gøre for at undgå skimmelsvamp

Udluftning og ventilation i fugtige rum kan afhjælpe problemer med skimmelsvamp. Sørg altid for at lufte godt ud efter hvert bad, og hvis du har en fugtig kælder, så tilslut eventuelt ventilatorer til at holde rummet tørt. Varme i badeværelsesgulvet kan også være effektivt til at holde rummet varmt og tørt. Hvis ikke du bruger tørretumbler, er det også en god idé at hænge tøjet til tørre udenfor, så det ikke afgiver fugt inde i din bolig, når det tørrer på stativet.

Få professionel hjælp til at fjerne skimmelsvamp

Har du haft en vandskade, er der større risiko for, at der kan komme skimmelsvamp. Med professionel hjælp er du bedre stillet i forhold til at få foretaget målinger i vægge, gulv og loft, om der er opstået svampesporer, der senere breder sig til skimmelsvamp. Det kan gå hen og blive dyrt, hvis du overser en mulig skimmelsvamp.