Derfor er akustikken vigtig i alle byggerier

Måske er akustik måske noget, som musikere går op i mere end nogen andre. Det er nemlig et værktøj, de bruger, når de forsøger at skabe den bedste lyd. Det er dog langt fra kun musikere, der skal tage højde for akustikken.

I byggerier er akustikken nemlig også meget vigtig. Her er det dog af nogle andre grunde. Det er naturligvis godt, at der er en god lyd i et givent lokale, så man kan høre, hvad andre siger. Ofte er det bare vigtigere at fokusere på akustikken, så der ikke bliver for støjende.

Støj er skadeligt

Det er flere grunde til at undgå støj. For det første kan det jo blive forstyrrende, hvis man ikke kan høre sig selv over andre mennesker. For det andet kan støj være meget skadeligt.

Ethvert menneske, som bliver udsat for alt for høje decibel, vil være mere udsatte over for høreskader. Det er igen noget, som mange musikere kender til fra højlydte rockkoncerter, men det kan bestemt også ramme andre.

Derudover kan støj over længere perioder være til stor irritation. Mange oplever at blive trætte eller at få hovedpine, hvis de skal leve med støj en hel dag.

Sådan mindsker du støj

Hvis du synes, at det støjer for meget, hvor du er, kan få en måling af støj. På den måde kan du sammenligne med blandt andet Arbejdstilsynets anbefalinger for acceptable støjniveauer.

For at gøre noget ved støj, kan du gøre forskellige ting. Der findes nemlig flere metoder til at dæmpe lydniveauet. Nogle metoder er:

  • Støjvægge
  • Akustikplader
  • Akustiklofter

Når du står for et byggeri, er det heller ikke ligegyldigt, hvordan lyden vandrer i rummet, for vandre, det gør den. Det bedste er nemlig at bygge sådan, at lyden slet ikke har mulighed for at vandre så meget, at det vil blive et problem med støj.