Har du fået nok af trætte vinduer?

Trætte vinduer kan hurtigt give resten af det ellers velholdte hus et overordnet træt look. For at undgå det trætte look eller rette op på de trætte vinduer, kan du med fordel benytte maling eller olie. Om du skal vælge maling eller olie er en smagssag. Ligegyldigt hvad du vælger, så kan du med sikkerhed finde det hos Maling.nu. Når du vælger at male dine vinduer, har du mulighed for at give vinduerne kulør. Ved olie bevarer du træets tekstur inden under, hvilket kan give vinduerne et mere naturligt look.

Maling af vinduer

Inden malingen påføres skal træværket vaskes med grundrens hvorefter det vaskes efter med rent vand. Har vinduerne været malet før, skrabes løstsiddende maling af og slibes efterfølgende matte med slibepapir korn 180. Overfladen skal være jævn og glat for at få det bedste resultat. Knaster afskrabes, så der ikke længere er spor af harpiks, hvorefter de lukkes med knastelak.

Når du skal til at male, kan det være en god idé enten at benytte en oval-, flad- eller sprossepensel. Malingen skal påføres i et dækkende og fyldigt lag. Du skal dog passe på, at du ikke maler fugerne, da de vil ende med at miste deres elasticitet. Efter det 1. lag bør du lade det tørre og hærde til dagen efter, så laget er klar til en mellemslibning, hvis dette synes nødvendigt. Derefter kan det 2. og dermed også sidste lad påføres. Maling på vinduesglasset er nemmest at fjerne med en glasskraber.

Oliering af vinduer

Første step er en omhyggelig vask med grundrens efterfulgt af rent vand. Vinduet repareres hvor det er nødvendigt inden, så du får flotte ensartede vinduer efter olieringen. Derefter skal vinduerne slibes let med slibepapir korn 180. Olien kan påføres med en pensel, klud eller svamp. Som ved maling, skal du forsøge at undgå at komme olie på gummifugen. Olien skal sidde i 15-20 min før det overskydende olie kan tørres af, så olien ikke sidder i blanke, laklignende klatter. Skulle uheldet være ude og du overser en klat olie, så kan du ved hjælp af at påføre olie eller terpentin ved klatten i 10 min skrabe olien af.