Find ambientbelysning til det nyrenoverede værelse

At der skal være ordentlige lysforhold på en byggeplads, er du ikke i tvivl om. Hvor du her bør få dig nogle LED-armaturer med projektører, lyskæder og lysrender, så er det nogle andre løsninger inden for lys, du bør lede efter, når byggeriet er forbi, og at du vil skabe en god stemning i det nybyggede eller -renoverede rum. Ambientbelysning er ordet, der åbner op for en verden af aktuelle produkter.

Ambientbelysning er mindre skarpt end byggepladsens LED-belysning

Hvordan adskiller ambientbelysning sig fra det skarpe lys på byggepladsen? Svaret ligger dels i, at lyset i udgangspunktet ikke er skarpt, da skarpt lys vækker sindet, hvor målet med ambientbelysning er at få sindet til at falde til ro. Du kan finde kilder til denne type af beroligende belysning forskellige steder, fx i lyskæder, i visse standerlamper og (om end denne løsning ikke er fleksibel) i lavalamper.

Justér lysfarve mv. på din stjernehimmels-projektør

Hvad vil det sige, at lyset kan være fleksibelt nogle steder, mens det ikke er det andre steder? Svaret er, at mange produkter inden for moderne ambientbelysning, bl.a. stjernehimmels-projektører, gør det muligt at justere lysfarve, lysstyrke mv. trådløst. Du kan altså ved disse løsninger tilpasse lyset efter det niveau af ro, du ønsker, eller efter det humør, du er i. Så sådan en løsning er at foretrække.

Du vælger ambientbelysning, når du gerne vil have ro

Du køber ikke lysløsninger målrettet ambientbelysning, fordi du ønsker at kunne se klart, som var det dag. Hvis det er den type lys, du er på udkig efter, skal du vælge koldt (dvs. hvidt) LED-lys som dét, du ville bruge på en byggeplads. Ambientbelysning er noget, du smider penge efter, når du har brug for at finde ro i hjemmet, uden du helt står uden lyskilde, og lyset kan sagtens stråle i mønstre.