Ekstra tips til indretningen, hvis der bor ældre mennesker

Uanset om det er på et plejehjem eller i det private, kan der godt være lidt ekstra krav til indretning, hvis der bor et eller flere ældre mennesker. Særligt hvis den ældre i forvejen har brug for lidt ekstra tilsyn for at kunne klare sig, er der også god sandsynlighed for, at der skal ændres på nogle ting for alles bedste.

Skridsikkert gulv

Når mennesker bliver ældre, kan det også godt gå ud over stabilitet og balance. Samtidigt er knoglerne mere skrøbelige, end de før har været, og derfor kan et fald have endnu værre konsekvenser som gammel, end det kan som ung. Derfor er det også en rigtig god ide, hvis der i boligen er noget gulv, der er relativt skridsikkert. Hvis gulvet er alt for glat, er der en større risiko for, at den ældre falder og kommer slemt til skade. På samme måde er det ikke altid den bedste ide med trapper i disse boliger.

Pas på medicinen

Det er selvfølgelig ikke alle ældre mennesker, der har behov for at tage medicin, men nogle har dog. Derudover er der også nogle ældre mennesker, der til tider godt kan være lidt konfuse, og det kan f.eks. godt blive farligt, hvis de har fri adgang til medicin, de helst ikke skal tage for meget af. Derfor kan det være en rigtig god ide at låse medicinen inde i medicinskabe, så I ikke løber den risiko.

Hav gode muligheder for kommunikation

Hvis den ældre har brug for lidt ekstra opsyn, men ikke er sammen med nogen hele tiden, er det også en rigtig god ide at sørge for, at der er gode muligheder for, at de kan komme i kontakt med nogen fra hele boligen. Det kan naturligvis bare gøres med en mobiltelefon, men kommunikationsmuligheder i hele boligen kan vise sig at være vigtige.