Hvad gør du, hvis din bil pludselig ikke kører længere?

Det er nok enhver bilists største mareridt, at bilen pludselig en dag går i stå og ikke vil køre længere. Desværre er det noget, der kan ske for selv den bedste. Derfor er det altså heller ikke nogen dårlig idé at være lidt forberedt.

Går du og frygter, at dette skrækscenarie vil blive virkelighed for dig en dag, så få du her nogle gode råd til, hvad du gør, hvis uheldet alligevel en dag er ude.

Find frem til problemet

Det første du bør gøre, hvis din bil bryder sammen, og du ikke har umiddelbar adgang til hjælp, er at finde ud af, hvad problemet egentlig er. Før du kan forsøge at gøre noget ved det, er du nemlig nødt til at vide, hvad der er gået galt.

Hvis du er så heldig at finde ud af, hvad problemet er, vil du i nogle tilfælde kunne løse problemet på stedet.

Få hjælp udefra

Det er selvfølgelig ikke altid muligt for dig at klare problemet selv. Særligt ikke, hvis du er langt fra dit hjem og civilisationen. Forhåbentlig har du en mobiltelefon med signal, for det kan være, at du er nødt til at ringe efter hjælp. Sørg derfor for at have gemt nummeret på nogen, der kan komme dig til undsætning, inden du tager afsted på en længere køretur.

Står du med et afladet batteri på bilen, kan du også vinke andre bilister ind til at hjælpe dig. Sørg derfor for altid at have startkabler med dig.

Hjælp også andre

Det er ikke kun dig, der kan stå i den ærgerlige situation. Du kan derfor også forberede dig på at hjælpe andre, for eksempel med startkabler.

Med et trækspil, som dem her: https://www.ajengros.dk/shop/traekspil-499c1.html, kan du tilmed trække andre biler til det nærmeste værksted. Det kræver selvfølgelig, at du har en bil af en ordentlig størrelse.