Tre gode råd: Dette skal du sikre, når du bygger nyt hus

Hvis du skal bygge et nyt hus, er det meget vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det. Derimod skal du sørge for, at der er styr på alle aspekter. Som følge af dette, er det vigtigt, at du tager dig tid til at håndtere processen med stor omhu.

Er det første gang, du skal bygge et nyt hus, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med dette. Hvis det er tilfældet, så finder du herunder tre gode råd, som du bør tage til dig.

1. Få professionel hjælp

Det er vigtigt, at du sørger for at få professionel hjælp. Det er der flere måder at gribe an på, men den bedste løsning er at hyre en byggesagkyndig. Han eller hun vil nemlig kunne føre tilsyn med byggeriet fra start til slut, så alle potentielle fejl opdages og udbedres.

Det er selvfølgelig ikke gratis at få denne form for hjælp. Der bør dog ikke herske tvivl om, at det er penge, der er godt givet ud. Hvad koster en byggesagkyndig til byggetilsyn, er svært at svare på, men du kan forvente, at prisen vil lande på 20-30.000 kr. inkl. moms.

2. Skal være fremtidssikret

Når du får bygget et hus, skal det være et hus, du kan se dig selv bo i, i de næste mange år. Det er bestemt ikke billigt at opføre et hus, hvorfor det sjældent kan svare sig at sælge indenfor kort tid. Derfor anbefales det, at du sørger for at bygge et hus, der er fremtidssikret.

Hvis du f.eks. ved, at der kommer børn til i fremtiden, er det en god idé at sørge for, at der er plads til dem. Forholder det sig omvendt, og ved du, at det snart er tid til at dine børn flytter hjemmefra, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at bygge et hus med alt for meget plads.

3. Lav aftale om 1-års gennemgang

Det er meget vigtigt, at du sørger for at skrevet ind i din aftale, at der skal udføres en 1-års gennemgang. Her kan man nemlig gennemgå fejl og mangler, der ikke blev opdaget inden indflytning.

Det kan desuden være en god idé at alliere dig med en byggesagkyndig til dette. Når du har en professionel med på sidelinjen, er det nemlig ofte lettere at overbevise byggefirmaet om, at det er fejl, der skal udbedres på deres regning.