Sprængning er en effektiv nedrivningsmetode

Når der skal rives ned, så er der ofte brug for mange og store maskiner. En bygning kan jo ikke bare sådan lige brydes ned uden masser af kraft. I de fleste tilfælde er der her tale om gravemaskiner, som tager lidt af bygningen ad gangen. Det tager det ofte meget lang tid og kræver også mange mandetimer – både til selve nedrivningen og naturligvis også det efterfølgende oprydningsarbejde. Det behøver dog ikke være tilfældet, hvis man blot anvender sprængning som nedrivningsmetode i stedet for. Vi har her samlet nogle gode grunde til at vælge sprængning som nedrivningsmetode.

Sprængning er sikkert

Når man tænker på sprængstoffer, tænker man ikke ligefrem på sikkerhed. Det er dog ikke tilfældet, hvis blot man allierer sig med et professionelt sprængningsfirma. Her sker sprængning nemlig under strengt kontrollerede forhold, hvor det hele er udregnet ned til mindste detalje – og det betyder, at det står klart, hvor stor en omgangskreds sprængningen rent faktisk vil optage, så man kan holde sig i sikkerhed under selve sprængningen.

Sprængning er faktisk mere sikkert end nedrivning med en gravemaskine. Ved nedrivning med gravemaskine, er der altid risiko for at bygningen simpelthen kollapser midt i processen. Det er altså ikke så kontrolleret som sprængning, hvor man kan gøre det i bidder, så sikkerheden altid er i top og ingen kommer til skade.

Sprængning gør oprydningen lettere

Når man tænker på sprængning, tænker man nok heller ikke på nem oprydning – men det er faktisk lige netop det, der er tilfældet. Ved sprængning bliver alt materialet sprunget i små stykker, i modsætning til nedrivning med en gravemaskine, som faktisk giver ret store stykker, der skal fjernes. Det betyder faktisk, at det er meget nemmere at rydde op efter sprængning end så mange andre nedrivningsmetoder – og det tager heller ikke så lang tid.

Sprængning er altså en meget sikker nedrivningsmetode, som kan lette arbejdet en del, når man skal have revet en bygning eller lignende ned.